CES: Belkin’s WeMo Huisautomatiseringssysteem

Belkin is niet alleen met Thunderbolt aan het spelen. Het bedrijf introduceerde tijdens de CES ook haar eerste WeMo producten. WeMo verbindt reguliere producten met je Wi-Fi netwerk waardoor je apparaten via je smartphone, tablet of computer van stroom kan voorzien.

De producten zijn niet alleen live te bedienen, maar het is ook mogelijk om tijdschakelingen in te programmeren.

Belkin start nogal magertjes met enkel een aan/uit schakelaar en een schakelaar in combinatie met een bewegingssensor. Daarnaast zijn de schakelaars beperkt tot kastjes die je in het stopcontact steekt. Echte op- en inbouwvarianten zouden het systeem weleens een groot succes kunnen maken omdat je dit soort gadgets liever uit het zicht hebt. Daarnaast lopen de kabels van de meeste lampen in huis toch echt door de muur. Van de andere kant, zo blijft het wel simpel in gebruik.

Met andere woorden. Een veelbelovend idee, maar een magere start. Laten we hopen dat we snel een compleet productgamma zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.