Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Asus Lanceert de Eee Pad Transformer Prime in Nederland

Asus heeft afgelopen week haar nieuwe Eee Pad Transformer Prime in Nederland gelanceerd. De Eee Pad Transformer Prime volgt in de voetsporen van de oorspronkelijke Eee Pad Transformer die voor wat betreft tablets met dockingstation de trend heeft gezet. Op de CES zijn immers diverse bedrijven gespot met vergelijkbare tablets.

Specs

De Eee Pad Transformer Prime blijkt een echte krachtpatser. De tablet is uitgerust met een quad-core Nvidia Tegra 3 CPU met 1GB RAM aangevuld met een 12-core GeForce GPU en loopt daarmee voor op de concurrentie. De tablet bevat tevens aan de achterkant een 8 megapixel F2.4 camera met LED flitser, aan de voorkant een 1.2 megapixel camera en een accu die tot 18 uur meegaat (in combinatie met de dock). In de rand van de Tranformer Prime vinden we onder anderen een SD kaartlezer.

De Eee Pad Transformer Prime loopt op Android 3.2 Honeycomb en zal op den duur een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen.

Vormgeving

De Eee Pad Transformer Prime is 8,3mm dik en weegt 586 gram. De aluminium body is verkrijgbaar in amethist grijs en champagne goud.

Beschikbaarheid

De Eee Pad Transformer Prime wordt verkocht in een 32GB (€599) uitvoering met dock en een 64GB versie (€599) zonder dock.

Update – Inmiddels is de ICS update voor de Transformer Prime beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.