Review: Sony Ericsson LiveSound

Het kan niet op met SonyEricsson. Na de innovatieve LiveDock hebben we deze week nog een interessante review en wel van de SonyEricsson LiveSound. Deze headset lijkt misschien op alle anderen, maar heeft de ware Androidgebruiker heel veen extra’s te bieden door een speciale LiveKey knop.

Uiterlijk

Voor het ontwerp van de LiveSound gaat SonyEricsson met de tijd mee. Het is de eerste headset van SonyEricsson die voorzien is van een platte kabel. Dat is niet alleen trendy, maar voorkomt ook dat de kabel snel in de knoop raakt. Hoewel de LiveSound ook in het zwart verkrijgbaar is, bekijken wij de witte variant van de headset.

Mede door de aanwezigheid van de LiveKey is de afstandsbediening van de LiveSound wat fors. Hoewel ik het hoekige design zelf niet ‘mooi’ vind, is het ontwerp wel heel handig wanneer je de LiveSound op de tast gaat bedienen.

Geluid

Voor we over die bijzondere LiveKey gaan praten, kijken we eerst naar het geluid van de SonyEricsson LiveSound. Het gaat om een in-ear model waarvan het geluid opvallend goed is. Oké, Sony heeft betere oordopjes in het assortiment, maar het geluid is echt al vele malen beter dan de standaard oordopjes van SonyEricsson. De kwaliteit van de LiveSound uit zich vooral in de strakke bas.

LiveKey

En dan wat deze headset uniek maakt tegenover alle andere headsets, de LiveKey. Deze knop is namelijk aan diverse Android applicaties te koppelen waardoor je deze kan aansturen zonder de telefoon in je hand te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van foto’s. Je zet je telefoon stabiel neer en gebruikt de LiveKey als sluiterknop. Een andere optie is om tijdens het hardlopen een update te krijgen over de gemiddelde snelheid of de afgelegde afstand. Het is maar net hoe jij hem inzet.

Conclusie

Met de aanwezigheid van de LiveKey is de LiveSound een vernieuwende headset. Jammer is dat het aantal apps met ondersteuning voor de LiveKey nog wat klein is, maar ik zie er maandelijks wel wat bijkomen. Ben je een ware Androidfan (en heb je een Xperia), dan is deze headset echt een must-have.

Beschikbaarheid

De LiveSound is vanaf nu verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €59,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima geluid
  • Mooie bas
  • LiveKey brengt vernieuwing naar Android

THE BAD

  • Afstandsbediening had mooier mogen zijn
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram