Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Sony Ericsson LiveDock

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Design voor alle vormen Xperia Toestellen
  • Kabels handig weggewerkt
  • Eindelijk een normale USB poort voor een telefoon

THE BAD

  • Een tweede USB was wel praktisch geweest zodat je gebruik kan maken van een USB stick

Sony Ericsson blijft een beetje de koning van de gadgets als het om accessoires voor Android telefoons gaat. Dat blijkt nu ook weer met de release van de Sony Ericsson Live Dock. In eerste instantie lijkt deze dock niet meer dan een standaard om je Xperia in te laden, maar niets is minder waar.

De LiveDock maakt het namelijk mogelijk om je smartphone echt als computer in te zetten. De dock bevat aan de achterkant namelijk een USB aansluiting waar je bijvoorbeeld een extern toetsenbord en/of muis op aan kan sluiten. Via de HDMI-uitgang die op je Xperia aanwezig is kan je dan een externe monitor of TV aansluiten.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de LiveDock is simpel en strak. Het klepje aan de voorkant kan opgeklapt worden om de telefoon in een andere hoek neer te zetten. Aan de achterkant kan je de lader inprikken om je Xperia van extra stroom te voorzien. Gebruik je de kleine, witte micro-USB kabel niet, dan kan je deze handig achter de dok prikken zodat deze er niet losjes bij ligt.

Conclusie

De LifeDock in combinatie met de HDMI-uit van je toestel laat zien hoe krachtig die kleine Androids daadwerkelijk zijn. Het stelt je in staat om onderweg van een kleine dektop gebruik te maken en dat is iets dat mensen die veel in hotels zitten, zeker aan zou moeten spreken. Daarnaast is het trouwens ook gewoon een leuke lader ;-).

Beschikbaarheid

De LiveDock is vanaf nu te koop met een adviesprijs van €44,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.