Review: Nokia Purity Headset

Vooruitlopend op onze Nokia Lumia 800 review morgen, bekijken we vandaag misschien wel de belangrijkste headset in de geschiedenis van Nokia; de Nokia Purity Headset. Zoals je op de buitenkant al kan zien, een product dat Nokia met Monster Audio heeft ontworpen en Monster Audio, dat is weer de eigenaar van Beats Audio, die de headset voor de HTC Senstation toestellen maakt.

Uitrusting

Voor onze test ontvingen we een vroege sample van Nokia. Wat je in de verpakking aan zal treffen en hoe de verpakking eruit ziet, kan ik je helaas niet laten zien. Wel is het zo dat het snoer van de koptelefoon losgekoppeld kan worden. Dus ga er in ieder geval vanuit dat beiden los in de doos zullen zitten.

Design

De Nokia Purity valt op, zeker wanneer je met de roze of blauwe uitvoering op de fiets zit. Bij mij in ieder geval,maar misschien heb ik een wat oude kop voor een trendy blauwe koptelefoon ;-). Qua vorm lijkt de bovenkant inclusief de twee punten waar de koptelefoon scharniert en uitgetrokken kan worden, verdacht veel op de bekende Solo HD van Beats Audio. De oorschelpen zijn duidelijk meer ‘Nokia’ en zijn wat vierkanter dan mijn oren zijn.

De keuze voor de zwarte, roze (magenta) en blauwe (cyaan) kleuren is niet vreemd. Naast dat het primaire kleuren in drukwerk zijn, zijn dit ook de standaard kleuren waarin de nieuwe Nokia Lumia 800 te koop is. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit één van de weinige echt goede headsets voor Windows Phone toestellen is.

Draagcomfort

De koptelefoon is in grootte verstelbaar. Ook met mijn relatief grote kop zit hij hierdoor als gegoten. De vierkante oorschelpen vallen mooi over mijn oren en bij deze relatief koude herfstdagen (ja, dat het al winter is, is voorral theoretisch) houden ze mijn oren ook nog eens lekker warm op de fiets.

Geluid

Het geluid is zeer belangrijk bij een headset als deze. We willen immers niet alleen een helder gesprek kunnen voeren, maar ook een lekkere beat kunnen horen. Beiden zijn echt geen probleem voor deze headset. Hier komt de kwaliteit van Monster Audio duidelijk om de hoek kijken. De hoge tonen zijn loepzuiver en ook de bas blijft met hogere volumes vrijwel vrij van vervorming.

Conclusie

De Nokia Purity klinkt geweldig en lijkt maar één probleem te hebben. Dat is persoonlijke smaak. Dat beperkt zich niet zo zeer tot de kleurstelling, maar meer tot de rechthoekige vorm van de oorschelpen. Nokia had er voor mijn gevoel verstandiger aan gedaan om voor een standaard ronde vorm te kiezen. Niet dat ze niet lekker zitten, maar gewoon omdat het anders is. Verder gewoon een dikke voldoende dus.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goed geluid
  • Monster Audio kwaliteit
  • Één van de eerste goede Windows Phone headsets

THE BAD

  • Het design is wel heel gewaagd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.