Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: iPawn Snakes & Ladders (iPad)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Duidelijke vormgeving
  • Digitale dobbelsteen
  • Leuke speelattributen

THE BAD

  • Weinig interactiviteit

Zondagochtend, tijd voor de heer en vandaag zoomen we dan ook in op de iPawn game met de slangen. Snakes & Ladders is ook al zo’n klassiek bordspel al heb ik de Nederlandse titel van deze game nog niet weten te vinden. Wat wel duidelijk is, is dat het spel op een volledig nieuwe manier op de iPad tot leven is gewekt.

iPawn Algemeen

Hoewel de de iPawn games gratis kan downloaden van de App Store zijn ze op enkele uitzonderingen na pas echt leuk wanneer je de bijbehorende speelstukken van Jumbo erbij koopt. Voor iedere game heeft Jumbo een specifieke set gemaakt die je over het algemeen voor minder dan €10 zou moeten kunnen vinden.

De iPawn speelstukken zijn voorzien van een speciale geleidende laag. Hierdoor denkt te iPad dat deze stukken echte mensenvingers zijn. Hierdoor maakt Jumbo slim gebruik van de Multi-touch functies van de iPad.

Uitrusting

Snakes & Ladders bevat niet alleen 4 iPawn pionnen, maar ook nog eens twee metalen laddertjes. Wanneer je de set koopt, moet je trouwens goed opletten. In de doos zitten namelijk ook een paar stikkers die je onder de laddertjes moet plakken zodat het spel ze ziet en zodat ze het scherm van de iPad niet bekrassen.

Spelen

Snakes & Ladders bevat de originele gameplay van het bordspel. Ook hier gaat het er weer om dat je zelf volgens de regels speelt. Het spel zelf kent totaal geen logica en zal je dus niet bestraffen voor een verkeerde zet.

Vormgeving

Net als Ganzenbord bevat het speelbord wel wat animatie, maar is het verder voorral een speelbord. Onderaan het speelbord vinden we dezelfde digitale dobbelsteen die we bij Ganzenbord aantroffen. Onderaan het scherm blijkt wel een fijnere plek te zijn maar we snappen dat het bij ganzenbord wat lastig zou zijn geweest.

Conclusie

Snakes & Ladders is misschien wel de meest simpele game uit de verzameling van Jumbo en het valt me op dat veel mensen dit spel echt niet kennen terwijl het ook al een behoorlijk oud bordspel betreft. Snakes & Ladders is zeer leuk om te spelen, maar de echte meerwaarde ten opzichte van het bordspel hebben we helaas nog niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.