GadgetGear.nl

Review: iPawn Fishing Game (iPad)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de iPawn Fishing Game met 4 sterren.

The Good
  • Leuke vormgeving
  • Speelbaar met de vingers

The Bad
  • Hengeltjes maken het spel een stuk moeilijker

Nog net voor het einde van het weekend knallen we hem erin, de review van de laatste van de vier iPawn games die dit weekend domineerden. We bekijken de Fishing Game van Jumbo en denken terug aan de blauw-plastice opwind-constructie die Jumbo onder anderen in de jaren 90 verkocht. iPawn Algemeen Hoewel de de iPawn […]

Nog net voor het einde van het weekend knallen we hem erin, de review van de laatste van de vier iPawn games die dit weekend domineerden. We bekijken de Fishing Game van Jumbo en denken terug aan de blauw-plastice opwind-constructie die Jumbo onder anderen in de jaren 90 verkocht.

iPawn Algemeen

Hoewel de de iPawn games gratis kan downloaden van de App Store zijn ze op enkele uitzonderingen na pas echt leuk wanneer je de bijbehorende speelstukken van Jumbo erbij koopt. Voor iedere game heeft Jumbo een specifieke set gemaakt die je over het algemeen voor minder dan €10 zou moeten kunnen vinden.

De iPawn speelstukken zijn voorzien van een speciale geleidende laag. Hierdoor denkt te iPad dat deze stukken echte mensenvingers zijn. Hierdoor maakt Jumbo slim gebruik van de Multi-touch functies van de iPad.

Uitrusting

De speelstukken die je bij de Fishing Game krijgt zijn ronduit opmerkelijk. Het zijn hengels met daaraan een pion gesmolten. De pionnen bevatten in tegenstelling tot de andere stenen geen geleidend filtje aan de onderkant, maar worden wel door de iPad waargenomen.

Spelen

Vroeger speelde je deze game met hengeltjes waar een magneetje aan hing. Het voordeel was dat je een beetje vals kon spelen. Zolang het magneetje maar in de bek van een vis zat, was de kans groot dat je hem uit het spel kon vissen. De vissen in deze uitvoering zijn een stuk kieskeuriger en daarmee lastiger te vangen.

In de praktijk voegt dit een hoop spanning en frustratie (op de goede manier) aan de game toe. Ik heb hem door een aantal kinderen laten spelen die echt streden om het vangen van een vis. Het goed vasthouden van de hengel is daarbij ook belangrijk omdat deze contact met de iPad moet blijven maken. Dat blijkt soms een lastig klusje te zijn. Gelukkig zijn de hengeltjes zeer stevig waardoor ze niet breken.

Vormgeving

De vormgeving van de Fisshing Game doet enorm aan het bordspel denken, al lijken de vissen wel wat meer karakter te hebben. Het spel is kleurrijk en spreekt met name kinderen van een jongere leeftijd aan.

Conclusie

De Fishing Game is een stuk lastiger dan het bordspel. Dat neemt niet weg dat hij echt enorm leuk is om te spelen. Ook de hengeltjes voegen een bepaalde moeilijkheid aan het spel toe, maar dat is eventueel te voorkomen door met de pionnen van één van de andere iPawn spellen te spelen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.