Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: iPawn Air Hockey (iPad)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Pionnetjes voelen stevig aan
  • Spel is prachtig vormgegeven
  • Goede keuze voor de audio
  • Mogelijkheden voor toernooien

THE BAD

  • Mist single-player modus

Het is zaterdagavond en daarmee een mooi moment om de spanning een beetje op te voeren. Dat doen we met de iPawn game Air Hockey. Air Hockey is alles behalve een standaard bordspel en kennen we voorral van de arcade hallen en andere entertainment centra. Het is namelijk die game waar je een platte schijf over tafel kaatst in de hoop bij de ander te scoren.

iPawn Algemeen

Hoewel de de iPawn games gratis kan downloaden van de App Store zijn ze op enkele uitzonderingen na pas echt leuk wanneer je de bijbehorende speelstukken van Jumbo erbij koopt. Voor iedere game heeft Jumbo een specifieke set gemaakt die je over het algemeen voor minder dan €10 zou moeten kunnen vinden.

De iPawn speelstukken zijn voorzien van een speciale geleidende laag. Hierdoor denkt te iPad dat deze stukken echte mensenvingers zijn. Hierdoor maakt Jumbo slim gebruik van de Multi-touch functies van de iPad.

Uitrusting

In vergelijking tot de andere iPawn games bevat de Air Hocky-set de minste speelstukken. Je krijgt er namelijk maar twee. De pionnen lijken erg op die van ganzenbord en Snakes & Ladders behalve dat deze een rode schijf aan de onderkant bevatten waardoor ze beter vastgepakt kunnen worden.

Spelen

De bijbehorende app bevat uiteraard de arena waarin je speelt. Je kan er ook verschillende spelregels instellen zoals de duur van een wedstrijd en de aanwezigheid van elementen die het spel verder beïnvloeden zoals gaten die plotseling kunnen ontstaan.

Wat opvalt tijdens het spelen, is dat je door de stress van het spel, niet altijd genoeg op de pion drukt met als gevolg dat de schijf weleens onder je pion door kan knallen. Dat is geen probleem met het spel, maar heeft er meer mee te maken hoe goed je zelf bent in het spelen van Air Hockey. Air Hockey kan trouwens ook prima met de vinger worden gespeeld, maar met de pion is wel een heel stuk fijner.

Vormgeving

Air Hockey ziet er echt enorm goed uit. De arena is mooi vormgegeven. Ook de effecten tijdens het spelen zoals het gat in het veld, zien er strak uit. Op de vormgeving is niks aan te merken.

Conclusie

Air Hockey is een prachtig voorbeeld om te laten zien waar deze techniek toe in staat is. Jammer alleen dat een single-player modus ontbreekt. Het platform leent zich daar zo goed voor en dat had de game net dat beetje meer gegeven wat je van Jumbo zou verwachten. Air Hockey bevat overigens wel een mogelijkheid om met meer dan twee spelers een toernooi te organiseren. Dat is dan wel weer heel leuk bedacht.

Eén reactie

  1. Het spel is misschien leuk, maar de pionnen waren snel stuk en beschadigde het scherm van de Ipad. Zonde van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.