Review: ICIDU 64GB SDXC Kaart

Met de komst van de eerste SDXC kaart van het Nederlandse ICIDU lijkt het erop dat de SDXC markt niet langer beperkt is tot de grote merken. Dat een klein merk als Icidu deze stap zet is tevens een signaal dat dit soort supersnelle en supergrote SD kaarten een stuk goedkoper gaan worden.

Dat de nieuwe SDXC kaart voor ICIDU een belangrijke lancering is, merkten we meteen toen we de eerste sample binnen kregen. ICIDU verpakt de kaart namelijk met een USB 2.0 reader (die ook voor micro-SD kaarten ingezet kan worden).

USB Reader

Hoewel we een groot fan zijn van Nederlandse initiatieven op de gadgetmarkt, moet het toch even van mijn hart. Die USB-Reader is een leuke bonus, maar komt natuurlijk niet in de buurt van de snelheid die de kaart behaalt wanneer je een USB 3.0 reader gebruikt. De maximale leessnelheid die wij met de reader hebben behaald is 20,1MB/s tegenover een scchrijfsnelheid van 9,9MB/s.

De Kaart

Zodra we de SDXC kaart aan de USB 3.0-Reader van Pretec hangen, komt de ware aard van het beestje naar voren. De kaart van ICIDU weet een leessnelheid van 63.06 MB/s te behalen in combinatie met een schrijfsnelheid van 38.63MB/s. Van alle SDXC kaarten in het overzicht van onze zusjes bij GoMemory.net, is dit de snelste. ICIDU weet daarmee zelfs één van de duurste SDXC kaarten te verslaan, de Kingston Ultimate 233X.

Conclusie

Met deze SDXC kaart weet ICIDU ons wederom te verrassen. Ze scoorden al hoog met eerdere SD kaarten die we hebben getest, maar dit hadden we niet verwacht. Dat de USB-Reader de maximale snelheid van de kaart niet benut is jammer, maar het is dan ook een krijgertje. De kaar zelf is een echte aanrader!

Beschikbaarheid

De 64GB SDXC kaart van ICIDU ligt nu in de winkel. De adviesprijs voor deze kaart bedraagt €169,95 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: ICIDU 64GB SDXC Kaart”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer snelle SDXC kaart
  • Relatief goedkoop

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram