Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Garmin’s StreetPilot App nu ook in Nederland

Hoewel TomTom nog steeds in veel landen de marktleider is als het om navigeren op je iPhone of iPad gaat, lijkt ook het Amerikaanse Garmin deze markt te willen bestieren. Afgelopen week ging de nieuwe StreetPilot 2.0 de App Store op met daarin ondersteuning voor West-Europese landen.

De app bevat alle navigatieopties zoals je die van een navigatieapp zou verwachten inclusief een zeer uitgebreide database met interessante en belangrijke locaties. Toch lichten we een paar functies uit het overzicht dat we van Garmin ontvingen.

PhotoReal

PhotoReal is een techniek waarbij je realistische foto’s van knooppunten te zien krijgt. Hierdoor is het makkelijker om te bepalen welke baan je moet kiezen. Dit gaat zelfs zo ver dat grote gebouwen in de foto’s meegenomen worden.

Veiligheidscamera’s

Garmin werkt voor de flitswaarschuwingen samen met Cyclops. Deze dienst zit bij de app inbegrepen en laat Garmin gebruikers elkaar ook waarschuwen voor mobiele flitsers.

3D Traffic Live Services

Ook Garmin doet aan ‘Live’ services, maar wel aan die van Garmin zelf. De Live Services bevat naast uitgebreide filerapporten ook informatie over de brandstofprijzen in de regio.

Beschikbaarheid

De Garmin StreetPilot is verkrijgbaar in de Apple App Store voor € 79,99 en is inclusief kaarten voor 24 Europese landen. Gebruikers kunnen lid worden van 3D ‘Live’ Traffic voor € 3,99 per maand of € 24,99 per jaar. Brandstofprijzen en PhoteLive Traffic camera’s zijn verkrijgbaar voor € 9,99 per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.