Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Super Mario 3D Land (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige graphics
  • Uitgebreide levels
  • Veel herkenbare elementen uit oudere Mario's
  • Heerlijke gameplay

THE BAD

  • Had nog net iets meer levels mogen hebben
  • Hier en daar te makkelijk

Nintendo en Mario, de twee lijken onafscheidelijk. Lijken inderdaad, want Mario was de grote afwezige bij de lancering van de Nintendo 3DS. Komende vrijdag gaat Nintendo het goed maken met de release van Super Mario 3D Land. Een game waar Nintendo twee jaar aan heeft gewerkt.

Nostalgie

De nieuwe Super Mario 3D Land wordt vooral vergeleken met Super Mario 64 (ook op de DS) en Super Mario Galaxy. Wanneer je aan Super Mario 3D Land begint, merk je echter al snel dat de game ook elementen uit al die andere geweldige Mario games bevat.

Zo is de Tanooki powerup terug waardoor je door de lucht van zweven. Een powerup die tot mijn favorieten behoort. Ook Boom Boom, één van de bazen uit Super Mario Bros 3 keert terug in deze game. Een buitengewoon leuke eindbaas om te verslaan. Bepaalde levels bestaan zelfs uit ‘gepixelde sprites’ van de allereerste Mario game op de NES. Daarnaast zijn we levels tegengekomen waar de muziek wel verdacht veel op die van Zelda leek.

Gameplay

Voor de gameplay kunnen we bijna niet anders dan een vergelijking trekken naar Super Mario 64 DS. Het lopen door de 3D wereld is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met deze DS game. Toch bevat Super Mario 3D land een veel beter gebalanceerde gameplay. De levels zijn ook veel uitgebreider en bevatten meer uitdagingen dan ooit tevoren. Daarnaast maakt Nintendo slim gebruik van het 3D perspectief waardoor bepaalde puzzels echt lastig zijn als je niet in 3D speelt.

Ook in Super Mario Land 3D kun je in ieder level 3 speciale munten verzamelen. Deze munten gebruik je onder anderen om extra levels aan werelden toe te voegen. Oké, je bent dan wat langer bezig, maar die extra levels zijn ook echt enorm leuk om te spelen.

Super Mario 3D Land is er voor alle leeftijden. Een nieuwe feature is dan ook dat wanneer je meerdere keren in een level sterft, de game je een Tanooki powerup geeft waarmee je gedurende de rest van dat level onsterfelijk blijft.

Ondanks de geweldige gameplay, heeft Super Mario 3D Land ook een keerzijde. Ben jij een gamer die echt alleen maar een game uit wil spelen zonder al te veel in de levels te duiken, dan kan je hem met een uurtje of vijf uitspelen. Het nadeel is wel dat je (voor mijn gevoel) 60% van de game hebt gemist.

Graphics

Nintendo heeft enorm haar best gedaan op de vormgeving van Super Mario 3D Land. De levels variëren enorm in vormgeving waardoor ze echt een eigen uitstraling krijgen. Nintendo heeft ook vee truckjes gebruikt om het 3D effect te versterken. Dat zien we trouwens wel vaker, maar Nintendo heeft dit zo gedaan dat de gameplay er niet onder te leiden heeft.

Conclusie

We zeuren al heel lang om een goede Mario game voor de 3DS. Met Super Mario 3D Land komt Nintendo haar belofte na en dat niet alleen. Nintendo laat met Super Mario 3D land zien wat er allemaal op de 3DS mogelijk is. Dit is dé game waar we allemaal op hebben gewacht. Natuurlijk kunnen we klagen dat er iets meer levels in hadden gemogen, maar de gamer die daadwerkelijk alle raadsels in de game op kan lossen is zeker 20 uur bezig. Kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.