Review: Sony Ericsson Xperia Arc S

De Sony Ericsson Arc lag al heerlijk in de hand, maar het kon duidelijk beter. Ongeveer zes maanden na de Sony Ericsson Arc, komt het bedrijf met de Sony Ericsson Arc S op de markt. Dual-core CPU’s zijn populair, toch heeft Sony Ericsson voor een single-core 1.4Ghz CPU gekozen. Een onhandige keuze, of toch gewoon een slimme zet?

Uitrusting

Bij de Sony Ericsson Arc S krijg je een USB lader, USB kabel en een bedrade headset met verschillende maten eargels. De lader komt uit de Green Heart serie waardoor deze minder energie verspilt.

Uiterlijk

Typerend voor de Arc S is het ‘holle ruggetje’ van het toestel. De Arc S ligt hierdoor heerlijk in de hand. In de foto hieronder is de holle rug goed te zien. Daarnaast is het toestel op het dunste punt slechts 8.7 millimeter dik. Nogal een verschil in vergelijking tot de Nexus One of Xperia Play.

Een ander pluspunt aan de Xperia Arc S is het 4.2 inch mobile Bravia (480x854 pixels) scherm. Het formaat van het scherm is ideaal voor het kijken van films. Zoals op de foto te zien is, zijn de donkere gebieden op het scherm ook echt mooi zwart, wat zeker bij films erg belangrijk is.

Aan de achterkant van de Arc S vinden we de 8 megapixel camera en een LED flitser. Het kleine gaatje tussen de camera en het Xperia logo is een tweede microfoon die het toestel gebruikt bij het filmen en mogelijk voor het onderdrukken van ruis tijdens gesprekken.

Aan de bovenkant van het toestel vinden we de power-knop en een HDMI-uitgang. Aan de linkerkant van het toestel vinden we de koptelefoonaansluiting .

Aan de onderkant van de voorzijde vinden we de terug-, home- en menuknoppen. Aan de rechterkan zie je de sluiterknop voor o.a. de camera en verderop de volumeknoppen en stroomaansluiting.

Snel, Sneller Snelst

Zoals we al aangaven, bevat de Arc S geen dual-core processor. In plaats daarvan heeft Sony Ericsson voor een snelle 1.4Ghz CPU met Adreno GPU en een royale 512MB ram gekozen. Het resultaat hiervan is dat de Arc S soepeler lijkt te lopen dan veel van de dual-core CPU’s die nu gebruikt worden (1 tot 1.2Ghz). In de praktijk zijn er nog niet zo gek veel apps die echt gebruik maken van de rekenkracht van een dual-core processor. Een prima keus dus.

Camera

De camera is één van de belangrijkste elementen in het ontwerp van de Xperia Arc. Je kan er 720p HD opnamen mee schieten en 8 megapixel foto’s. Met een diafragma van f2.4 is de camera net zo lichtsterk als de camera in de iPhone 4S. Wij hebben een aantal testfoto’s gemaakt waarin je ziet dat de Arc ook bij slecht licht, best mooie plaatjes weet te schieten. Hij komt alleen in de problemen wanneer er veel beweging is.

De Xperia Arc bevat ook Panoramic Sweep en een 3D Camera app. Die laatste is een variant op de Panoramic Sweep waarmee je 3D panorama’s maakt. Deze kan je op een 3D TV of 3DS terugkijken.

Conclusie

Hij ligt lekker in de hand, heeft een groot display, is snel en heeft een prima camera. De Arc S is absoluut één van de betere smartphones die momenteel verkrijgbaar zijn. Het enige nadeel dat ik kan benoemen is de koptelefoonaansluiting aan de zijkant waardoor headsets zonder haakse plug wat gammel aanvoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Perfecte camera
  • Groot scherm
  • Mooie zwarting in het scherm
  • Navigeert lekker snel
  • Android 2.3

THE BAD

  • Koptelefoonaansluiting aan de zijkant
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram