Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Galaxy Note

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 5.3" Super AMOLED!
  • Heerlijk in gebruik met apps
  • Zeer snelle processor

THE BAD

  • Wel heel groot aan het oor
  • Geen foto-knop
  • Relatief duur

De Note is er, en hij is apart. Met haar 5.3 inch scherm is de Note waanzinnig groot. Te groot voor een telefoon en de klein voor een echt tablet. Samsung noemt het een nieuwe categorie, maar geeft het nog geen echte naam. Reden genoeg voor ons om de note in detail te bekijken.

Het grote verschil tussen een tablet en een smartphone is over het algemeen dat je met een smartphone aan je oor kan bellen. Reden genoeg voor ons om de Galaxy Note bij deze tot smartphone te bombarderen. Een grote smartphone, maar toch echt een smartphone…

Een Telefoon van Formaat

Zoals gezegd is het 5.3 inch Super AMOLED scherm enorm voor een telefoon en dat zien we terug in het formaat van de Samsung Galaxy Note. Het toestel meet 14,6CM X 8,2CM X 0,9CM. Groot en relatief dun. Daarmee heeft de Galaxy Note voldoende ruimte voor een hele grote accu en de stylus. Inderdaad, Samsung blaast de stylus nieuw leven in!

Uitrusting

In de doos van de Galaxy Note treffen we naast de telefoon, ook een USB kabel, USB lader, accu, headset en natuurlijk de stylus (in het toestel) aan. De headset bevat een afstandsbediening en klinkt best goed.

Uiterlijk

Tussen de Sony Ericsson Xperia Pro en Xperia Play valt de note meteen op.

Aan de onderkant van de note vinden we de standaard USB aansluiting. Aan de linkerkant vinden we de volumeknoppen.

De koptelefoonaansluiting zit aan de bovenkant van het toestel terwijl we aan de rechterkant de power-knop aantreffen. Een knop voor de fotocamera ontbreekt helaas waardoor fotograferen met één hand uitgesloten is.

Aan de achterkant treffen we de camera van de Note aan. Deze schiet 8 megapixel foto’s en 1080p full HD video. Meteen daarnaast vinden we een LED Flash.

Specs

De Galaxy Note beschikt af fabriek 16GB of 32GB aan intern geheugen voor apps. Hij draait op een dual-core 1.4Ghz CPU en is daarmee de snelste smartphone die we tot nu toe hebben getest. Hij is zelfs een stuk sneller dan de Galaxy Tab 8.9. De CPU beschikt over 1Ghz aan Ram geheugen. Al met al een racemonsten en dat merk je meteen. Een leuke bonus is de aanwezigheid van een FM radio.

Het Note Gevoel

De Galaxy Note werkt echt ontzettend prettig als je onderweg veel met apps als whatsapp werkt. Dat grote scherm, daar heb je echt wat aan. De keuze voor Super AMOLED maakt de ervaring ook echt af. Wanneer je met de Note gaat bellen, voel je je in het begin wel een beetje vreemd. Je hebt echt een gigantisch toestel aan je oor en in het begin is het ook lastig om goed aan te voelen waar je je oor moet plaatsen. Na een paar dagen went het, maar mensen blijven wel vreemd kijken.

Swipe en Stylus

De aanwezigheid van een stylus is opmerkelijk en tegelijk ook erg wenselijk. Het gaat namelijk om het oude, slanke model dat ten tijde van de PDA en Windows Mobile toestellen erg geliefd was. Beter dan de dikke Stylus die we bijvoorbeeld op de iPad gebruiken omdat je nu weer ziet wat je doet.

Opvallend is ook dat door ons schrijfonderwijs, we veel sneller en preciezer met een stylus kunnen werken dan met onze vingers. Combineer je de stylus met swipe, dan kan je extreme snelheden behalen en dat is echt waanzinnig comfortabel. Ik hoop dan ook meer smartphones met stylus te gaan zien.

Conclusie

Maak je veel gebruik van apps en vind je het niet erg om met een hele grote telefoon aan je oor te lopen, dan is de Galaxy Note echt een aanrader. Het scherm is zo groot dat zelfs het tikken van berichten erg plezierig is. Het enige echte nadeel is dat mensen voorlopig nog wat onwennig kijken wanneer je met zo’n grote zwarte plaat aan je oor loopt te bellen. Oké, met een adviesprijs van €749 kan je natuurlijk ook overwegen een echte tablet te kopen…

3 reacties

  1. Wij hebben hem ook al in de winkel, helaas vind iedereen hem te groot.(en dan bij tablets het als nadeel vinden, dat je er niet mee kan bellen. Toch vind ik het toffe mobiel. Een tabletmobiel. Ja en Angry Birds op super amolet wat willen we nog meer. 😉

  2. Leuk ding, die Galaxy Note. Ik snap niet waarom mensen hem te groot zouden vinden kies dan wat je echt wilt een tablet of een telefoon. Wil je toch beide in een koop dan gewoon deze zonder gemekker. En zo groot is deze niet want hij zou nog steeds in je broek of jaszak passen. Wat wil je nog meer? Dit apparaat heeft alles in huis!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.