Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Allwrite Paper

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer milieuvriendelijk
  • Schrijft fijn
  • Waterbestendig

THE BAD

  • Het papier is nog wat duurder

Ooit gehoord van de Fisher Space Pen? Waarschijnlijk niet. Tegenwoordig worden we overspoeld met gratis reclamepennen waardoor er nog maar weinig consumenten zijn die voor een pen de kantoorboekhandel inlopen. Hetzelfde lijkt op te gaan voor papier, al komt de maker van de Space Pen nu met papier van steen…

Het kladblok van Allwrite Paper bestaat namelijk op 80% kalksteen en 20% polyethyleen (plastic). Bij de productie van dit papier gaan dus geen bomen verloren en worden geen (giftige) bleekmiddelen gebruikt.  Naast een lagere belasting voor het milieu heeft Allwrite Paper nog een aantal leuke eigenschappen.

Zo heeft vocht geen invloed op het papier. Ook in de regen blijven je notities gewoon leesbaar en het papier kan gewoon afgedroogd worden. Zoals je in het filmpje kan zien houden we beschreven papier zelfs onder een stromende kraan zonder dat het kapot gaat. Natuurlijk kan je het papier ook onderwater beschrijven, maar daar heb je dan wel weer een Fisher Space Pen nodig. Daar beschikten wij weer niet over.

Een ander voordeel is dat het papier zeer goed te recyclen is. Je moet er alleen wel aan denken dat je dit papier bij het plastic afval gooit. Het palstic is volledig recyclebaar en ook de mineralen van het kalksteen komen goed van pas in het recyclingproces.

Conclusie

Het kladblokje is nog redelijk aan de prijs, maar met AllWrite heb je wel een opmerkelijk en natuurvriendelijk stukje papier in handen. De schrijfeigenschappen zijn vergelijkbaar met kwalitatief hoogwaardig papier, daar kleven dus ook geen negatieve aspecten aan. Een leuke gadget dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.