Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lenovo, Acer en HTC Gaan Tegra-3 Tablets Bouwen

Zowel Lenovo als HTC hebben kenbaar gemaakt dat ze internet tablets op basis van de Tegra-3 processor van Nvidia gaan bouwen. Met name voor HTC is dat een bijzondere stap gezien deze normaal haar processors bij Qualcomm afneemt. Nvidia doet momenteel erg goede zaken met haar Tegra-2 processor.

De Tegra-2 processor is met name populair om de dual-core ondersteuning waarmee zwaardere apps ondersteund worden. Met de komst van Tegra-3 praten we echter al over quad-core oplossingen waarmee de tablets wel heel dicht bij de rekenkracht van de hedendaagse desktop komen.

Lenovo

Geruchten op Engadget leren ons dat de Lenovo tablet zeer waarschijnlijk over een 10,1 inch 1280×800 pixels display zal beschikken en draait op Android 4.0. Om de snelheid van het toestel optimaal te benutten zou het over 2GB aan DDR3 RAM beschikken. Opvallend is de aanwezigheid van een scanner voor vingerafdrukken.

HTC

HTC zou zeer waarschijnlijk een Windows 8 Tegra-3 tablet willen onthullen. Naast de geruchten over deze tablet, zou HTC ook twee smartphones op basis van Tegra-3 uit willen brengen. De HTC Edge en een onbekende.

Acer

Van Acer weten we inmiddels ook dat het bedrijf met Tegra-3 tablets op de markt zal komen. De tablets krijgen de modelnummers A510 en A511 mee wat kleine wijzigingen in de hardware suggereert. Mogelijk gaat het om de aanwezigheid van een 3G module. Ook Acer gebruikt een scherm met een resolutie van 1280×800 en zal zeer waarschijnlijk Android 4.0 installeren of snel na de release beschikbaar stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.