Review: Boek TweePuntNul

Je hoort het niet vaak, een boek met twee auteurs en 123 co-auteurs. Bij het lezen van zoiets denk je natuurlijk meteen aan crowdsourcing en allerlei webtools om de boel te managen. Laat BoekTweePuntNul nu net op die manier tot stand gekomen zijn en over datzelfde gaan.

Jawel, BoekTweePuntNul beschrijft 125 verschillende webtools en apps. Iedere online dienst wordt door een andere auteur beschreven in krap twee pagina’s aan ruimte. Hierbij gaat het dan ook vooral om het doel en het nut, weetjes, jargon en hier en daar wat korte tips. Natuurlijk beschrijft dit boek de gebruikelijke diensten zoals een Twitter en een Facebook, maar je komt ook veel verborgen juweeltjes tegen zoals de beschrijving over Glogster, een site waar je interactieve posters kan maken.

Naast apps en webtools bevat het boek hier en daar een vreemde eend. Zo gaat het ineens over Microsoft One Note, wat gewoon een stukje software is van voor het 2.0 tijdperk en een bladzijde later gaat het over Microsoft Office, waar OneNote weer deel van uitmaakt. Daarnaast is het ook discutabel wanneer Janicke Bijlsma de Roamler App prijst terwijl ze zelf voor Roamler werkt.

Iets anders dat we missen is een stukje categorisering. Ik mis een inhoudsopgave (wel te downloaden). Geen inhoudsopgave die mij alleen vertelt welke app of webtool op welke pagina staat, maar die ook aangeeft wat voorn soort app of dienst het is. Dat is handig wanneer je iets specifieks zoekt.

Conclusie

Gelukkig is het boek nog niet af. Bij het boek hoort een website waar met regelmaat nieuwe pagina’s gepubliceerd worden. Deze zullen we in een volgende druk terug gaan vinden. BoekTweePuntNul vraagt om een BoekTweePuntÉén. Het idee is geweldig maar laat nog iets teveel ruimte voor verbetering.

Wordl, ook zo’n leuke tip uit het boek :-).

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuke collectie webtools en apps
  • Uitleg zeer helder

THE BAD

  • Soms wat vreemde onderwerpen
  • Mist een inhoudsopgave o.i.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.