Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nokia’s Lumia 710 en 800 in Detail

Gisteren zijn we wezen livebloggen over de nieuwe Windows Phone toestellen van Nokia. Tijdens ons liveblog kwamen al wat details langs die niet op het evenement zelf bekend werden gemaakt. Voor iedereen die geen zin heeft om de hele brei aan gegevens uit het artikel te halen, hebben we hier een korte, maar krachtige samenvatting van al het Nokia nieuws van gisteren.

Lumia 800

De Lumia 800 is het paradepaardje van Nokia. Hij beschikt over een 3,7 inch (480×800) ClearBlack AMOLED display. Het hart van de Lumia 800 bestaat uit een 1.4 Ghz CPU met 512MB RAM en beelden schieten doet hij met een Carl Zeiss lens, f2.2 diafragma (lichtsterker dan die van de iPhone 4S) en een 8-megapixel camera. De camera maakt daarnaast gebruik van een dual-led flitser en kan filmen op 720p met 30 frames per seconde. Verder heeft het toestel 16GB aan opslagruimte op het toestel en 25GB aan ruimte op Windows Skydrive.

Beschikbaarheid

De Lumia 800 wordt in cyaan, magenta en in een zwarte behuizing verkocht. Hij ligt vanaf 17 november in de winkel. Hij gaat €499 kosten.

Lumia 710

De Lumia 710 zal ongetwijfeld de budgettopper onder de Windows Phone toestellen worden. Dat terwijl de specs niet slecht zijn. Ook dit toestel is met een 3.7 inch AMOLED (480×800) display uitgerust. Hij loopt ook op een 1.4Ghz CPU met 512MB RAM en 8GB opslagruimte. De camera van de Lumia 710 is 5 megapixel, maar kan toch ook video’s schieten op 720p bij 30 frames per seconde.

Beschikbaarheid

De Lumia 710 word in het wit verkocht. Daarnaast kan je er gekleurde covers bij kopen. De Lumia 710 gaat €349 kosten.

Nokia’s Windows Phone Apps

Nokia komt ook met een aantal eigen Windows Phone apps. De meest interessante is Nokia Drive. Een volledige turn-by-turn navigatie app met gesproken tekst. Met Mix Radio kan je gratis muziekstreams beluisteren en ESPN brengt het laatste sportnieuws.

Headsets

Nokia komt ook met een nieuwe serie headsets. Deze heeft het bedrijf samen met Monster gemaakt. Voor wie Monster nog niet kent, die maken onder andere de Beats Audio producten van Dr. Dre. Prima kwaliteit dus, al zal het uiterlijk niet iedereen aanspreken (net kinderspeelgoed als je het mij vraagt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.