Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LTI: De iPhone 4S

Tot slot deze avond, al het iPhone nieuws in één overzichtelijke post. Om at te trappen, de iPhone 4S staat tot de iPhone 4 als de 3GS stond tot de 3. Met andere woorden, sneller maar niets om echt van te balen als je nog een jaar met de oude door moet. Het lijkt meer een warmhoudertje dus.

De 4S beschikt hardwaretechnisch over de A5 processor van de iPad 2. Dual-core dus. Daarnaast is de beeldsensor van de camera nu 8 megapixel, in staat om 1080p te filmen en bevat deze beeldstabilisatie. Verder is de lens afgewerkt met een IR filter (had hij dat dan nog niet!?) en heeft de camera een diafragma van f2.4. Dat laatste is in de fotografie zeer indrukwekkend. Om van al het gezeur af te zijn heeft de accu nu een gesprekstijd van 8 uur. Tot slot bevat de iPhone 4 een dubbele antenne voor betere gesprekskwaliteit en kan hij HSDPA aan waardoor je ook wat sneller kan internetten.

Voor de rest bevat de iPhone 4S vooral softwarematige vernieuwingen. De meesten daarvan zitten ook in iOS 5 waardoor oudere iPhones hier ook van kunnen genieten. Toch lichten we één feature, die waarschijnlijk afhankelijk zal zijn van de A5 processor, er even uit. Dat is Siri, je personal assistent. Je drukt op een knop en kan tegen haar praten. Siri kan gesprekken voeren (zolang je Engels, Duits of Frans spreekt) waardoor ze je veel werk uit handen neemt. Zeer indrukwekkend.

De iPhone 4 wordt goedkoper en ook de 3GS blijft nog even in de handel. Komkommertijd bij het appeltje dus. Oja, Apple’s webserver is al een kwartier down. Iedereen wil zien hoe erg de nieuwe iPhone op de oude lijkt ;-).

Zoals het er nu voor staat, zien wij de nieuwe iPhone 4S eind oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.