Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Beheer en Bewerk Foto’s met Adobe Carousel (iOS/OSX)

Adobe heeft afgelopen week en nieuwe app met de titel Adobe Carousel gelanceerd. De app helpt je met het categoriseren van je fotobibliotheek. Deze kan je vervolgens synchroniseren tussen iOS en OSX apparaten. Naast beheren, is het ook mogelijk om met deze apps foto’s te bewerken.

Adobe Carousel is enigszins te vergelijken met het Lightroom pakket. Het bevat min of meer dezelfde bewerkingsmogelijkheden. Net als bij iCloud, worden alle bewerkingen aan de foto’s en de bibliotheek op alle Carousel apps doorgevoerd. Het resultaat van een bewerking met je iPhone staat dus meteen op je Mac.

Carousel groepeert jouw foto’s overigens in wat Adobe ‘carousels’ noemt. Het aardige daarvan is dat je andere gebruikers aan een carousel toe kan voegen waardoor je gezamenlijk de foto’s kan bewerken.

Hoewel de Carousel app voor de eerste 5 ‘carousels’ en gebruikers gratis is, hangt Adobe wel een abonnement aan de app. Je betaalt € 44,95 euro per jaar (introductieprijs tot 31-01-12, daarna € 79,99) of € 4,99 per maand voor de dienst.

Heb je Windows of Android, wees niet bang. Begin 2012 zal Adobe ondersteuning voor Windows en Android toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.