Review: Vogel’s All-In-One RingO Pack (iPad 2)

Na een geslaagde review van de iPad 1 versie, mochten we de afgelopen weken met de nieuwste versie van het Vogel’s RingO systeem voor de iPad 2. We kregen het All-In-One pack toegestuurd dat naast de cover voor de iPad zelf, ook een Screenprotector, Wall Mount, Table Stand en Car Mount bevat.

Uitrusting

Zoals boven al gezegd, is het All-In-One pakket van Vogel’s buitengewoon compleet. Het pakket bevat een houder voor de iPad 2 met screenprotector. Daarnaast ontvang je een Wall Mount, Car Mount en een Table stand. Op een aantal extra Wall Mounts na, laat dit pakket niks te wensen over.

Uiterlijk – Cover

De cover voor de iPad is van stevig plastic en past exact om de iPad 2 heen. Hij laat ruimte over voor de knoppen en aansluitingen aan de randen, ook voor de smartcover van Apple waardoor de combinatie een totale bescherming biedt. Tot slot bevat hij een gat voor de camera en is het gebied boven de speaker zo vormgegeven dat het geluid beter gericht wordt wanneer de iPad 2 aan de want hangt. De cover maakt de iPad weliswaar dikker, maar de iPad ligt met de cover erom wel  lekkerder in de hand.

Uiterlijk – Table Stand

Met de cover van de RingO is het niet langer mogelijk om de iPad met behulp van de smartcover als fotolijst te plaatsen. De Table Stand is daardoor een zeer waardevolle toevoeging aan het pakket, hoewel het uiteindelijk een simpel stukje plastic betreft.

Uiterlijk – Wall Mount

Aan het ontwerp van de Wall Mount heeft Vogel’s geen aanpassingen doorgevoerd. Het blijft gewoon een strakke aluminium koker met een plastic dop. Simpel en doeltreffend dus.

Uiterlijk – Car Mount

Voor de Car Mount heeft Vogel’s voor een zwart-metalen behuizing gekozen. Deze materiaalkeuze zorgt ervoor dat hij er in iedere auto netjes uitziet.

Gebruiksgemak – Table Stand

Zoals gezegd is de Table Stand een vitaal onderdeel in het systeem. Zelf gebruik ik hem voornamelijk als ik aan het tekstverwerken ben. Opvallend is wel dat ik zeer veel kracht moet zetten om de stand te bevestigen en te verwijderen. In het begin was ik regelmatig bang dat het plastic zou breken. Na hem een aantal keer gebruikt te hebben, heeft het plastic toch mijn vertrouwen weten te winnen.

Gebruiksgemak – Wall Mount

De Wal Mount wordt met één schroef (bijgeleverd) bevestigd. Door de ‘knoppen’ aan de zijkant in te duwen, kan je de iPad op de Wall Mount zetten, of hem er weer af trekken. Het concept is zo simpel, dat het niks te wensen overlaat.

Gebruiksgemak – Car Mount

Met de Car Mount is iets geks aan de hand. Een handleiding ontbrak, maar een foto op de verpakking suggereert dat je hem met een sterschroevendraaier uit elkaar moet halen om hem aan een hoofdsteun te bevestigen. Aan de bovenkant van de Car Mount blijkt echter een schuif te zitten waarmee je de opening voor de poten van de hoofdsteun kan vergroten of verkleinen. Het is dus makkelijker om de hoofdsteun even uit de zitting te trekken en dan door deze gaten te laten zakken.

De Car Mount is in meerdere hoeken verstelbaar en dat is niet alleen handig, maar ook nodig. Kinderen zijn immers een stuk kleiner dan volwassenen.

Conclusie

Tegenwoordig tref je een overdaad aan iPad covers aan. Vogel’s is één van de weinige die daar ook een functie aan heeft gehangen. Het RingO systeem is gewoon perfect uitgevoerd. Ik durf me zelfs af te vragen of ondersteuning voor RingO niet gewoon standaard in het ontwerp van tablets aanwezig hoort te zijn.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Compleet pakket
  • Car mount volledig verstelbaar
  • Simpel, maar doeltreffend concept

THE BAD

  • Table Stand voelt gammel aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events