Arjan Olsder
Arjan Olsder

Muziekspelers, Eye-Fi en Andere Sandisk Nieuwtjes

Ook Sandisk had gisteren iets te vieren en dat deden ze in stijl aan de grachten van Utrecht. Voor Sandisk betekende de presentatie meteen een mijlpaal. Nog nooit had het bedrijf zoveel nieuwe producten in haar assortiment, en het blijft niet bij geheugenkaarten. Wij nemen je er in vogelvlucht doorheen.

64GB Extreme Pro SDXC Kaarten

Na het succes van haar 32GB Etreme Pro SDHC kaarten die een snelheid van 45MB/s kunnen behalen, komt Sandisk nu met Extreme Pro kaarten in de SDXC lijn. Deze kaarten kunnen een leessnelheid van 95MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s behalen. Om deze topsnelheid te behalen moet de camera wel met UHS-I om kunnen gaan.

ImageMate 3.0 Reader/Writer

Ook de ImageMate kaartlezer van SanDisk heeft een flinke update gekregen. De reader is nu wit, en USB 3.0. Met andere woorden, ook op de computer kan je de SDXC kaarten op volle snelheid gebruiken en met 64GB aan data is dat wel zo lekker ;-). SanDisk klokt de maximale snelheid van de ImageMate op 500MB/s.

Cruzer Fit

De Cruzer Fit is SanDisk’s snelste USB stick. De stick is net iets groter dan de USB plug waardoor je hem in je laptop kan laten zitten. De stick komt uit in 4 GB, 8GB en 16GB varianten. Afhankelijk van de snelheid van de stick (die we vast binnenkort kunnen testen) zou dit voor Windows gebruikers een mooie ReadyBoost stick zijn.

Cruzer Switch

De switch is een nieuwe stick waarbij de dop van de stick om de body heen draait. Het idee is dat je de dop niet kwijt hoeft te raken. Het is weer eens wat anders dan de sliders die we van Sandisk gewend zijn en een zwarte USB plug is lekker stijlvol. De Switch komt er in 2GB, 4GB, 8GB, 16GB en 32GB.

SanDisk Eye-Fi Kaarten

Eye-Fi, misschien heb je er weleens van gehoord. Het zijn oranje SD kaarten met WiFi functionaliteit. Het voordeel daarvan is dat je een foto vanuit je camera, meteen op je PC of iPad kan zien. De kaarten zijn een enorm succes in Amerika, maar in Europa wist de moedermaatschappij maar moeilijk voet aan de grond te krijgen.

SanDisk heeft daar nu een stokje voor gestoken. SanDisk neemt per direct de distributie van Eye-Fi in Europa over. Daarnaast zal het zelf Eye-Fi kaarten gaan ontwikkelen. Het voordeel daarvan is dat de techniek van Eye-Fi met hoogwaardig geheugen gecombineerd wordt. SanDisk bakt de Eye-Fi kaarten in het rood met 4GB of 8GB opslagruimte. Wij zijn zeer benieuwd naar de prestaties.

Sansa Clip Zip MP3 Speler

Sandisk komt wederom met een nieuwe MP3 speler op de markt. De Sansa Clip Zip is voorzien van een 1,1 inch kleurenscherm, FM radio (met opnamefunctie), stopwatch, 4GB of 8GB opslagruimte en een Micro-SD slot waar je nog eens 32GB bij kan prikken. De accu moet 15 uur meegaan.

De Sansa Clip Zip moet €50 kosten en in tegenstelling tot de multimediale Sansa Fuze kan ik nu al zeggen dat de Clip Zip lekker vlot reageert. Ik mocht er een paar minuten me spelen en voor een budget MP3 speler heeft SanDisk gewoon een leuk ding neergezet. Hij zal in 7 kleuren verschijnen.

Memory Vault

Tot slot kwam Sandisk met een wel heel vernieuwend stukje hardware, de Memory Vault. De Memory Vault doet je denken aan een USB stick met een draadje, maar heeft wel degelijk meer te bieden. Je kan ermee smijten en zwemmen, want de metalen body is roestvrij en zeer sterk. Het idee is dan ook dat, wat je erop zet, tenminste 100 jaar bewaard kan blijven. De Memory Vault verschijnt in 8GB en 16GB uitvoeringen. Binnenkort mag je een test verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.