IFA: De Samsung Note, Wat is het Nou?

Gisteravond hield Samsung haar persconferentie voor de IFA. Tijdens deze show introduceerde Samsung Mobile haar nieuwe Samsung Note. Een apparaat dat tussen de telefoon en het tablet in moet gaan zitten. Wat is hier zo speciaal aan, en zitten we er echt op te wachten?

Één ding is zeker, Samsung noemt het een nieuw type apparaat, maar durft er zelf ook geen naam aan te geven. De Note heeft een 5.3 inch scherm. Groter dan dat van de grootste Android telefoon (5 inch Dell Streak) en kleiner dat het kleinste Android tablet (7 inch) als we de Sony Tablet P met haar dubbele 5,5 inch scherm buiten beschouwing laten.

Opvallend is dat de Samsung Note op Android 2.3 (smarpthone) loopt in plaats van Android 3.0 (tablet). Daarnaast kan je hem goed tegen je oor houden en kan je ermee bellen. Daardoor zouden we het tot nu toe gewoon een hele grote smartphone kunnen noemen.

Toch heeft de note een opvallende feature. Hij komt namelijk met een speciale stylus die op het capacitieve scherm gebruikt kan worden. Een functie die we tot nu toe alleen van de tablets kennen. Samsung heeft ook een SDK voor ontwikkelaars die de stylus in hun games en apps willen gebruiken.

Verwarrend? Vinden wij ook, maar misschien komt dat wel door de presentatie van Samsung. Als Samsung had gezegd dat ze gewoon een hele grote telefoon in de markt zetten voor gebruikers die daarop zitten te wachten, was het verhaal vast een stuk makkelijker geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram