Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IBC: UPC Onthult ‘Horizon’

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, lanceerde gisteren tijdens het IBC evenement in Amsterdam haar nieuwe Horizon mediabox. In de presentatie van CEO Mike Fries liet UPC zien dat de mediabox toch echt wel een stuk beter kan (al kwamen wij daar tijdens de IBC van vorig jaar al achter).

De nieuwe Horizon mediabox moet het mediahart van het huis worden. De Horizon creëert zelf een draadloos netwerk waarmee het de TV op alle andere apparaten aansluit. De interface maakt het daardoor niet alleen mogelijk om in de TV diensten van UPC te bladeren, maar ook om in privé media en online media te zoeken. Hiermee neemt de Horizon mediabox de rol van de mediaplayer over. Daarnaast zijn er ook apps voor smartphones en tablets waarmee je content via de Horizon kan bekijken. Opvallend is ook dat in het onderstaande filmpje 3D HD naar voren komt. UPC heeft momenteel nog geen HD kanalen met 3D beeld in het assortiment.

Met de introductie van de Horizon, introduceert UPC meteen het Open Application Platform. Met andere woorden, UPC krijgt een eigen App Store. De apps zullen web-based zijn en YouTube, Facebook en Twitter zullen in ieder geval van de partij zijn. Inmiddels zijn er al 60 partijen die apps voor de Horizon hebben ontwikkeld.

Technisch

De Horizon wordt geproduceerd door Samsung en heeft een Intel Atom CE processor als basis. De software komt van de firma NDS en de codecs van Nagravision. De box bevat naast WiFi, ook ondersteuning voor DLNA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.