Garmin Toont Nieuwe Navigatiesystemen

Garmin heeft vandaag haar nieuwe Nüvi toestellen voor 2012 geïntroduceerd. Ook voor dit modeljaar zijn de modellen verdeeld over de ‘essential’, ‘advanced’ en ‘premium’ lijnen. Nieuw voor dit modeljaar zijn de Guidance 2 en 3 navigatie modules die een meer intuïtieve interface beloven te bieden.

Essential

De Essential lijn bevat de basistoestellen van Garmin. In dit geval gaat het om de nieuwe 30/40/50 serie. Naast navigatie beschikken deze systemen ook over gesproken straatnamen.

Advanced

De Nüvi 2405 en 2505 bevatten Guidance 2 waardoor deze toestellen tot 2X zo snel routes berekenen dan hun voorgangers. Guidance 2 maakt daarnaast gebruik van PhotoReal knooppunt beelden. De juiste baan wordt daardoor op een foto van het kruispunt aangegeven in plaats van een tekening. Garmin heeft inmiddels een database met foto’s van 34.000 knooppunten in Europa. Ook nieuw is 3D Traffic waarmee Garmin routes berekent op basis van het autogebruik van andere Garmin rijders en real-time informatie over 3G (Nülink). Afhankelijk van het model, is het ook mogelijk om opdrachten via spraak te geven.

Premium

In de premium lijn komt Garmin met de nieuwe 3400. Deze hebben het uiterlijk van de 3700 en bevatten Guidance 3. Ook Guidance 3 beschikt over de PhotoReal knooppunten, maar combineert deze met satellietfoto’s om zo nog meer duidelijkheid over afslagen te geven. MyTrends zorgt ervoor dat het systeem automatisch routes herkent die je eerder hebt gereden zonder dat je deze in hoeft te stellen. Het systeem zal automatisch een verwachtte aankomsttijd genereren. Verder bevat Guidance 3 ook een 3D overzicht van gebouwen en de weg voor je.

De nieuwe Nüvi systemen liggen in November in de winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.