Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe Presenteert Photosop- en Premiere Elements 10

Gistermiddag was het zover. Adobe nodigde de Nederlandse pers, inclusief GadgetGear, uit op circuit Park Zandvoort. Niet alleen voor een ontspannen dagje racen en slalommen, maar voorral ook om de nieuwe Elements 10 suite te presenteren. Een jubileum editie omdat de Elements serie nu ook 10 jaar bestaat.

Photoshop Elements 10

Photoshop Elements 10 is wederom van een forse update voorzien waarbij het nieuwe functies van haar grote broer, Photoshop CS5, overneemt. In deze tiende editie treffen we onder anderen de mogelijkheid aan om text op een pad te zetten waardoor je qua tekstgebruik een stuk creatiever kan worden.

Een andere grote feature van Photoshop Elements 10 is de API waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Diverse iPad apps kunnen direct met Photoshop spreken waardoor foto’s die je bijvoorbeeld op een iPad maakt, direct op je scherm staan. Een ander voorbeeld is een iPad tijdschrift dat tutorials in Photoshop CS5 afspeelt.

Premiere Elements 10

Voor Premiere Elements 10 is 64-bit ondersteuning de grote feature. Dit zal met name Windows 7 gebruikers aanspreken omdat Premiere daardoor een stuk vlotter zal werken. Verder heeft Adobe de pan en zoom functie en een aantal andere kleine dingen verbeterd.

Beschikbaarheid

De Engelse versies van Elements 10 zijn per direct verkrijgbaar. De Nederlandse versies volgen over enkele weken. Photoshop en Premiere kosten los €99. In een bundel betaal je €149 voor de pakketten. Binnenkort mag je een review verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.