Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandisk ImageMate Multi-Card Reader

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Ondersteuning voor veel geheugenformaten
  • Slank ontwerp
  • Lange USB kabel

THE BAD

  • Valt makkelijk om
  • Exterieur gevoelig voor vette vingers

Vandaag de tweede card reader in onze vakantietest, en wel de ImageMate van Sandisk. Sandisk staat zonder twijfel bekend als één van de betere leveranciers van geheugenkaarten en produceert ook al enige tijd de bijbehorende readers. Vandaag bekijken we hoe goed Sandisk dit doet met de ImageMate All-in-One USB 2.0 Multi-Card Reader.

Uitrusting

In de verpakking van de ImageMate vinden we iets dat steeds zeldzamer lijkt te worden, een lange USB kabel om de ImageMate mee aan te sluiten. Ik geef meteen toe, dat een lange kabel voor laptopgebruikers niet echt nuttig is, maar als desktop gebruiker ben ik er maar wat blij mee. Naast de kabel en de ImageMate zelf, vinden we ook een metalen driepoot die als voet moet dienen.

Uiterlijk

De ImageMate is een slank en stijlvol ontworpen apparaat. Hij dient met een magneetje op de metalen voet te staan. De combinatie ziet er fraai uit, ware het niet dat we hem bij gebruik makkelijk van zijn voet stoten. Na enkele dagen ging de voet dan ook terug de verpakking in.

Snelheid

Niet alleen het uiterlijk van een card reader is belangrijk, maar ook de snelheid. Omdat we het over een USB 2.0 reader hebben, ligt de snelheid van de reader langzamer dan de huidige SDXC kaarten. Wij testte de kaartlezer dan ook met CrystalDiskMark 3.0 X64 (Een speciale tool om geheugenkaarten op snelheid te testen) en een 64GB SDXC Class 10 kaart van Kingston. In dit geval zal de tool ons dus vertellen hoe snel de MobileLite G2 zelf is. De maximale leessnelheid van de MobileLite G2 is 20.70 MB/s. Qua schrijfsnelheid (veel minder belangrijk) komt de G2 op 15.24 MB/s.

Compatibility

Ondanks het slanke design dat Sandisk heeft gekozen, heeft de ImageMate behoorlijk wat techniek in huis. Zo kan hij niet alleen SD, Memorystick, M2 en MicroSD-achite kaarten lezen, maar ook CompactFlash en XD kaarten zijn welkom.

Conclusie

Qua snelheid ontlopen de Kingston MobileLite G2 en de ImageMate van Sandisk elkaar niet. Qua design gaat het enkel om smaak, maar qua ondersteuning voor verschillende geheugenformaten is de ImageMate de betere van de twee.

Beschikbaarheid

De ImageMate wordt op veel plekken verkocht. De verkoopprijs varieert tussen de €30 en €35. Let er welk op dat Sandisk twee modellen onder deze naam verkoopt. Het andere model is iets dikker en hebben we niet getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.