Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Peggle HD

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Ruim voldoende levels
  • Veel afwisseling
  • Goede afwerking

THE BAD

  • Bediening kan beter

PopCap heeft gisteren het langverwachte Peggle HD voor de iPad uitgebracht. Deze nieuwe uitvoering heeft volledige ondersteuning voor Game Center, waar je 29 achievements kan verdienen. Peggle kwam op de PC uit in Maart 2007 en is sinds die tijd op diverse platforms meer dan 30 miljoen keer gedownload.

Naast het klassieke Peggle HD, bevat de game ook de mogelijkheid om Peggle Nights aan te schaffen. Peggle Nights voegt nieuwe levels aan de originele game toe. Natuurlijk konden wij het niet laten om de game alvast te spelen.

Gameplay

In Peggle is het de bedoeling dat je knikkers afschiet en daarmee zoveel mogelijk andere knikkers raakt. Om een level te winnen, moet je alle oranje knikkers raken. Paarse knikkers geven je bonuspunten en groene knikkers geven je extra mogelijkheden zoals een extra knikker in het veld of , een richthulp etc.

Bediening

Op de PC speel je Peggle met de pijltoetsen en de spatiebalk. Op de iPad heb je die natuurlijk niet. PopCap heeft daarom een compleet nieuwe touch interface ontworpen waarbij het mogelijk is om in te zoomen wanneer je meer precisie nodig hebt bij het afschieten van je knikkers. Daarnaast kan je van een rad aan de rechterkant gebruik maken voor wanneer je vingers in de weg zitten. Ideaal is het niet, maar ook wij kunnen zo geen betere oplossing bedenken.

Conclusie

Als je een fan van Angry Birds en Arkanoid bent, dan is Peggle echt een must-have. Hoewel de bediening niet echt optimaal is, blijft Peggle ook op de iPad een verslavende game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.