Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech S715i Speakerdock

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Strak geluid
  • Lichtgewicht
  • Accu's voor muziek onderweg
  • Past makkelijk in een tas

THE BAD

  • Geen extra features
  • Meeste bedieningselementen alleen op afstandsbediening
  • Tasje had veel steviger gemogen
  • Rolt makkelijk omver

Niet al te lang geleden, introduceerde Logitech de S715i portable speakerdock. Een speakerdock die herinneringen aan de tijd van de boom box op moet halen omdat hij voorzien is van een accu die tot acht uur meegaat. Ook deze speakerbox ging mee naar onze hotelkamer in Curaçao en vandaag lees je onze bevindingen.

Uitrusting

Wanneer je de S715i koopt, tref je naast de speakerdock zelf, een lader (met EU en UK plug), een afstandsbediening en reistas aan. Hoewel de reistas niet echt mooi om het apparaat past en te dun is om echte bescherming te bieden, is het toch leuk meegenomen.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de speakerdock is zeer strak ontworpen. Aan de buitenkant zie je de verschillende speakers goed zitten zonder dat deze al te veel opvallen. Daarnaast past de speakerdock makkelijk in een tas. De standaard van de S715i laat helaas wel te wensen over. Deze moet je uitklappen en het viel mij daarbij op dat de speakerdock (als deze niet op een perfect oppervlak staat) erg makkelijk omrolt.

Aan de voorkant vinden we naast alle speakers, ook een bedieningspaneel voor het volume en het aan-uit schakelen van de speakerdock. Aan de achterkant vinden we de stroomaansluiting en de mogelijkheid om een telefoon of andere MP3 speler via een aux-in aan te sluiten. Heb je geen iPod, kan je de speakerdock toch gebruiken al werken de knoppen niet en zit je wel steeds tegen de dock connector aan te staren.

Geluid

Aan de voorkant vinden we zoals eerder genoemd, de speakers. Voor zowel links als rechts heeft Logitech een volledig 3-weg systeem gekozen. Aan de achterkant vinden we een dubbele woofer voor de lage tonen. De dubbele woofer is een opvallende constructie omdat lage tonen nooit stereo hoeven te zijn. Je hoort immers toch niet waar ze vandaan komen. De keuze zal hoofdzakelijk gemaakt zijn omdat de behuizing geen ruimte voor een goede baskast overlaat.

Door de dubbele woofer bevat het standaard geluid enorm veel lage tonen. Wil je een natuurgetrouw geluid, zal je de equalizer van de iPod of iPhone moeten gebruiken. De Speakerdock voorziet daar zelf niet in.

Bediening

Bediening van je iPhone of iPod kan via de speakerdock zelf of via de bijgeleverde afstandsbediening. Die laatste heeft natuurlijk de voorkeur, al gaat het maar om de hoeveelheid functies die erop zitten. Via de afstandsbediening kan je tracks skippen, shuffle en repeat functies bedienen.

Accuduur

De speakerdock kan op een normaal volume 8 uur geluid produceren. Het valt op dat de volume en de kwaliteit van het geluid wel een stuk beter is wanneer je de stekker in het stopcontact hebt zitten. Mogelijk schakelt Logitech dan ook een deel van het systeem uit wanneer deze op de accu werkt. Dat is ook niet heel erg verassend, want voor een systeem met zoveel speakers en een dergelijke accuduur, is de S715i verrassend licht.

Conclusie

De S715i is een speakerdock en niet meer dan dat. Geen FM-Radio, geen wekker functie, geen equalizer, alleen geluid. Wanneer je de equalizer op je iPod of iPhone goed instelt, is het geluid dat deze speakerdock produceert zeer zuiver. Wil je hard gaan en flink veel bas horen, dan moet je hem wel op stroom aansluiten. Toch betwijfel ik of je voor dit geld een betere optie kan vinden want deze speakerdock koop je op internet voor rond de €125.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.