Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom Preview: The Secret World (X360, PS3, PC)

Hoewel we normaal niet al te veel aandacht aan MMO’s geven, wist ontwikkelaar FunCom ons toch te strikken met hun presentatie van de nieuwe EA game The Secret World. In The Secret World wordt je meegesleept in een combinatie van een flinke dosis fantasie en complottheorieën en dat laatste, trok als eerste onze aandacht.

In de game kies je voor een rol binnen de Illuminati, Templar of Dragon. Alle drie de groeperingen zijn op zoek naar de waarheid achter bekende, maar vreemde verschijningen zoals SoneHenge en vreemde tempels in Tibet. Al deze locaties blijken van grote waarde te zijn waardoor je online speelt om met jouw groep de controle over deze locaties te bemachtigen. Omdat de game met drie groeperingen werkt, is het ook mogelijk voor groepen om tot samenzweringen over te gaan en dat brengt natuurlijk een leuke uitdaging.

Naast de strijd om de macht van de verschillende locaties, hebben de groepen ook een eigen verhaallijn en deze verhaallijnen zullen elkaar regelmatig ontmoeten. Zo kan je als Tamplar je ineens in een gebouw bevinden waar de stroom uitvalt en op zoek moeten naar waarom dit zo is. Speel je echter de Illuminati, dan kan jij maar zo eens de bron van de ellende zijn. Door deze verhaallijnen, hoopt de ontwikkelaar ook de replay waarde van de game zo hoog mogelijk te houden.

Verwachting

The Secret World is een game die mij qua verhaallijn enorm trekt. Het fantasy deel is voor mijn gevoel soms wat dromerig, maar ach… dat mag ook wel. De game komt 10 Februari 2012 uit.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.