Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom Preview: Mass Effect 3 (PC/PS3/X360)

Waar de actie in de vorige delen van Mass Effect in de verste uithoeken van het heelal plaatsvond, verplaatst het team van Mass Effect de actie ditmaal naar de aarde. Inderdaad, ons planeetje wordt weer eens overspoeld door creepy aliens en ook in Mass Effect kan alleen jij het verschil maken door de ‘reapers’ van onze planeet te knallen.

In Mass Effect speel jij Shepard en is het jouw taak om alle hulp die je in het universum kan vinden, in te zetten om de aarde van de ondergang te redden. Hoewel het verhaal niet heel vernieuwend is, is de manier waarop de ontwikkelaars het verhaal neerzetten zeer indrukwekkend. De cinematische cut-scenes zijn veelal indrukwekkend en het verloop van het verhaal wordt regelmatig beïnvloed door de keuzes die je maakt.

Ook het team element is in deze third person shooter beter onder de aandacht gebracht waardoor je jouw team opdrachten kan geven. Ook de bewegingen van de karakters in de game zijn zeer soepel in vergelijking tot Mass Effect 2. De ontwikkelaars hebben dan ook niet al te veel naar vernieuwing gekeken, maar vooral naar verbetering van de gehele ervaring.

Verwachting

Het mag gezegd worden. Het verhaal en de cinematische wijze waarop BioWare het verteld is zeer indrukwekkend. Mass Effect 3 mag zich van ons voor het eerst meten met Halo en Gears of War. Wij zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat dat in Maart 2012 in de schappen zal liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.