Niet alleen de Batman films worden steeds beter, maar ook de Batman games lijken steeds indrukwekkender te worden. Tijdens ons bezoek aan Warner Bros troffen we een tweetal heren van Rocksteady Studios aan die ons een toer door het nieuwe Batman Arkham City aanboden. Ze demonstreerden de wereld van Batman op de Playstation 3 en de wereld van Catwoman op de Xbox 360.

Het was ons al bekend dat de wereld van Arkham City ruim vijf keer zo groot is als de wereld waarin de voorloper Arkham Asylum zich afspeelt. Het grote voordeel is dat deze nieuwe game veel meer als een free roaming game aanvoelt en dat de ontwikkelaars meer ruimte hebben om de juiste sfeer neer te zetten. De gebieden waar criminelen als Two Face en The Riddler uithangen zijn dan ook prachtig uitgewerkt.

Challenge Mode

We kregen een aantal verschillende game modus te zien. De belangrijkste hiervan was Challenge Modus. In deze modus wordt je op een plek gedropt waar je omsingeld bent door criminelen en aan jou de taak om op cinematische wijze te overleven. Om het moeilijk te maken, werken de criminelen samen. Waar het maximale aantal tegenstanders in de vorige game nog op 12 lag, kan je hier door maximaal 27 tegenstanders verrast worden.

Stealth Challenge

Iets dat mij enorm aanspreekt is de Stealth Challenge. Ook deze missies zijn met zowel Batman als Catwoman te spelen. De doelstelling is hierin om zonder op te vallen, alle tegenstanders in een level uit te schakelen. Met de stealth modus is het ook mogelijk om extra opdrachten te vervullen. Daar krijg je dan weer achievements voor.

Graphics

Arkham City zal bij verschijning, op zowel de Playstation 3, Xbox 360 als de PC in volledig 3D speelbaar zijn. Hoewel de toevoeging van 3D al aardig goed is uitgewerkt, zijn de in-game graphics fenomenaal. Ook de karakters (met de nadruk op Catwoman) zien er zeer gedetailleerd uit.

Verwachtingen

Ik heb het nooit zo op filmgames. De meeste games zijn zeer zwak uitgevoerd omdat het aanwezige budget vaak aan de licentiekosten besteed worden in plaats van daadwerkelijke content. Het lijkt er echter op dat Batman Arkham City de uitzondering op de regel zou kunnen worden. 21 Oktober komt hij uit. Wij zijn zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.