Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

GamesCom Persconferentie: Konami

Konami is zo’n ontwikkelaar waarvan we als westerlingen niet altijd even goed weten wat we er van moeten vinden. Het is en blijft een Japanse ontwikkelaar die games uitgeeft die wij in het westen soms echt niet snappen, maar ze zijn dan ook weer de uitgever van de Pro Evolution Soccer en de Metal Gear series die in het westen erg populair zijn. Ik ben dus maar eens gaan kijken bij de persconferentie van deze vreemde eend in de bijt.

Algemeen:

Konami is bezig haar strategie aan te passen. Om meer succes te boeken in het westen, maar toch bij hun roots te blijven willen ze games gaan maken die een brug vormen tussen westerse en oosterse games. Neverdead is hier het eerste kindje van. Daarnaast brengt Konami een Metal Gear Solid kledinglijn uit. Ik heb 2 jassen en een broek gezien en ik moet eerlijk zijn, het ziet er eigenlijk wel vet uit. Het is lekker Urban en ziet er niet nerdy, maar juist stoer uit.

Doctor Lautrec and the Forgotton Knights:

Het gaat hier om een detectivespel dat zich afspeelt in Parijs. Het doel is om een raadsel op te lossen in verschillende gamevormen. Puzzels en raadsels zijn hier de orde van de dag. Het spel lijkt helaas gewoon teveel op Proffesor Layton, waardoor ik er niet warm of koud van werd.

Silent Hill:

Silent Hill Downpour kwam met nieuwe gameplaybeelden en een teaser van de stemmen in Silent Hill Downpour. Het is weer donker en het is weer aardig creepy, zoals een horrorgame moet zijn. Tevens meldde hij ons dat de PS3 en de Xbox 360 versie tegelijkertijd uitkomen.

Daarnaast was hij blij om ons te melden dat Silent Hill Book of Memories uit zal komen voor de Playstation Vita. Het spel wordt een Top Down game, wat de intensiteit helaas vaak weg neemt. Maar er werdt on belooft dat de horror zeker wel aanwezig blijft.

Als laatste Silent Hill nieuws werdt er ook nog gemeld dat door de grote vraag vanuit de Xbox Community nu ook besloten is de Hd Collection van Silent Hill naar de Xbox 360 te brengen.

NeverDead:

Neverdead moet dus de eerste game worden die een brug moet gaan vormen tussen westerse en oosterse games, een gewaagd project. Er werd helaas geen trailer of gameplay getoond, maar wel werd er aangekondigd dat de band Megadeth de titelsong voor game heeft gemaakt. Dit was voor mij erg leuk nieuws, want Megadeth is mijn favoriete metalband en ik heb dan ook alle cd’s.

Ook werd er vertelt dat je online met zijn vieren kan spelen. Er zullen onderdelen zijn waarbij zal moeten worden gestreden, maar ook onderdelen waarbij zal moeten worden samengewerkt. Dat klonk best interessant.

PES 12:

Als laatste was het natuurlijk de beurt aan Pro Evolution Soccer 2012. De grote man achter deze serie Shingo “Seabass” Takatsuka was zelf aanwezig om dit te presenteren, een leuke verassing. Voetbalgames zullen voor aardig wat mensen onder ons (waaronder ikzelf) lijken op dezelfde game als het jaar daarvoor, maar dan een update ervan. Omdat ik verder ook niet zoveel verstand heb hiervan zet ik hieronder in korte punten wat er is gezegd, dan kun je zelf opmaken of dit genoeg vernieuwing voor jou is om interesse te hebben in deze game.

  • De AI denkt beter dan ooit met je mee. De AI past zich aan op jou speelmanier.
  • Nieuw in PES 12 is dat je een tweede personage kunt besturen. Met je rechter stick kun je bijvoorbeeld een speler laten inlopen hoe jij dat wil. Zo kun je voorzetten veel beter benutten.
  • De trainingsmode is terug. Hier kun je bijvoorbeeld vrije trappen, penaltys en dribbelen oefenen.
  • In de mode Football Life kun je alles worden, van (ster)speler tot manager. Dit zag er zeer uitgebreid uit allemaal. Volgens mij lijkt de managermode best goed op het spel Football Manager.
  • De hele Champions Leaque zit er in.
  • Christiano Ronaldo zal de cover van PES 12 versieren.
  • De game komt uit op 14 oktober in Nederland (ruim twee weken later dan Fifa 12), aankomende week zul je de demo kunnen downloaden.
  • MyPes is een onderdeel dat lijkt op de Autolog in Need for Speed, de Battlelog van Battlefield en Call of Duty Elite. Je kan dus in een apart onderdeel van de game al je overzichten en stats zien, je trophy’s en gewonnen badges met je vrienden vergelijken, potjes opzetten of met grote toernooien meedoen. Het grote verschil bij MyPes is dat dit alles via Facebook werkt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.