Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Telefoongids op de TomTom

Na de integratie van Google Local Search in de laatste TomTom modellen, komen de Amsterdammers nu met een nieuwe, opvallende samenwerking. Het bedrijf integreert De Telefoongids in haar nieuwste navigatiesystemen om zo de contactgegevens van 600.000 bedrijven beschikbaar te maken.

De bedrijven doen dit onder de noemer TomTom Places. Het zoeken verloopt verder vrijwel zoals we dat van de website van de telefoongids gewend zijn. Je zoekt bijvoorbeeld het kantoor van Nokia in Rijswijk en krijgt als resultaat elke denkbare telefoonwinkel in Rijswijk behalve het kantoor van Nokia… Als je zo specifiek zoekt, wil je het correcte antwoord (al staat het onderaan de pagina). De digitale telefoongids blijft dus een ramp. Terug naar Google Local Search ;-).

TomTom werkt ook in andere landen samen met locale telefoongids aanbieders. Die hebben we nooit getest, dus het zou maar zo kunnen dat de resultaten in het buitenland wel bruikbaar zijn. TomTom places is ook beschikbaar als gratis iPhone app.

4 reacties

  1. Ik ben echt al heeeeeeeel lang klaar met de telefoongids. Kan nooit vinden wat ik zoek. Ik hoop dat TomTom local search blijft houden. Lang leve Google!

  2. Dus het mooie van De Telefoongids is dat ze meer ‘persoonlijke’ en minder ‘zakelijke’ adressen bezitten dan Google. Opvallend dus dat ze alleen de zakelijke adresgegevens vrijgeven. Ik rij bijna alleen naar privé adressen wat dit net zo (zo niet meer) nutteloos maakt als Google Places 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.