GadgetGear.nl

Review: Sony Microvault Click & Click Excellence


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sony Microvault Click & Click Excellence met 4 sterren.

The Good
  • Hoge leessnelheden
  • Geen losse dopjes
  • Strak design
  • Ligt lekker in de hand
  • Goede prijzen

The Bad
  • Schrijfsnelheden vallen wat tegen

Ga je op vakantie, dan is het altijd handig om voldoende opslagruimte bij je te hebben. Niet alleen voor je fotocamera, maar ook om bijvoorbeeld belangrijke bestanden op een USB stick te kunnen zetten. Wij namen dan ook een Sony Microvault Click 4GB en een Sony Microvault Click Excellence 4GB mee naar het zonnige Curaçao.

Uitrusting

Zowel de Memoryvault Click als de Memoryvault Click Extreme komen zo kaal als ze maar kunnen. Hoewel je ze aan een koordje kan hangen, zit deze er niet bij. Wel vinden we een stukje software op beide sticks genaamd Virtual Expander. Een stukje compressiesoftware waardoor je meer data op de stick kan plaatsen.

Uiterlijk

Van buiten zijn de sticks van Sony altijd een klasse apart. Ze hebben een strak uiterlijk en een LED achter gekleurd plastic die, bij de gewone Click, een indicatie van de ruimte op de stick geeft. Bij de Excellence versie van de Microvault heeft Sony de LED’s achter bruin plastic gezet. Samen met de ivoorkleurige body geeft dat een stijlvolle afwerking. De sticks zijn (zoals de naam al zegt) uitgevoerd met een klik mechanisme. Geen dopjes dus die je kwijt kan raken. Voor het ontwerp van deze sticks heeft Sony een IF award gewonnen.

De Test

Beide sticks ondersteunen Windows ReadyBoost. Het grote verschil tussen de sticks zit hem echter in de schrijf- en leessnelheid. Waar de gewone click op de trendy consument is gericht, richt de Excellence versie zich meer op de zakelijke gebruiker. Hij zou dan ook een stuk sneller moeten zijn. Hoe het met deze snelheden zit, is Sony niet heel scheutig over. Op de site staat niks vermeld en op de verpakking van de Excellence staat alleen een melding dat hij een leessnelheid van 31MB/s moet halen. Tijd voor een test.

Wij testte de Microvaults op ons testsysteem. Beide sticks werden op een USB 3.0 poort aangesloten (ze zijn USB 2.0) en werkten 5 testronden af met CrystalDiskMark 3.0. opvallend was dat het grootste verschil in de leessnelheid zat. Waar de Microvault Click een leessnelheid van 18.68MB/s heeft, heeft de Excellence een leessnelheid van 32.66 MB/s. Daarmee is de Microvault Excellence ook de op één na snelste USB stick die we tot nu toe getest hebben. Qua schrijfsnelheid is het verhaal helaas anders. De gewone Microvault komt niet verder dan 5.73 MB/s en de Excellence blijft steken op 7.53 MB/s. Dat kan in beide gevallen een stuk beter.

Conclusie

De Microvault’s van Sony zijn vooral hele mooie sticks. Qua schrijfsnelheid hebben we veel snellere sticks gezien, maar qua leessnelheid scoren ze behoorlijk hoog, al haalt de Excellence de beloofde 31MB/s in onze test niet. Als we dat afzetten tegen de prijs van de sticks, zien we ook dat ze voor de snelheid die je krijgt, best gunstig geprijsd zijn. Een prima aankoop dus.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten