Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nokia Mini Speaker MD-11 met 3.5 sterren.

The Good
  • Goed geluid
  • Compact ontwerp
  • Voelt goed aan
  • Slim stekkerontwerp
  • Werkt ook op andere toestellen
The Bad
  • Kleurenversies vlekken snel


Wanneer je op vakantie gaat, heb je natuurlijk je telefoon of iPod volgeladen met de muziek van thuis. Om het één en ander fatsoenlijk te laten klinken, ontwierp Nokia de MD-11 mini speaker. Wij gingen afgelopen maand naar Curaçao en probeerden deze universele mobiele speaker uit.

Uitrusting

Wanneer je de MD-11 koopt, bevat het doosje niet veel meer dan een setje batterijen en een handleiding. Het snoer van de MD-11 zit namelijk in de speaker zelf verwerkt. Handig, want dan raak je het snoer niet kwijt. Een tasje voor om de speaker zou wel welkom zijn, waarom lees je later in deze review.

Uiterlijk

De mini speaker van Nokia valt meteen op. Niet alleen door zijn kleur (rood in ons geval), maar ook door de ronde vorm van de speaker. Hoewel het ontwerp mij aan de ene kant doet denken aan de jaren zestig, is het toch modern genoeg om tussen de hedendaagse gadgets te liggen. Het materiaal waarvan de mini speaker is gemaakt voelt ook prettig en zacht aan.

Toch lopen we bij het gebruikte materiaal tegen een probleem aan. De fijne coating die ook de kleur aan de MD-11 geeft werkt namelijk als zeer fijn schuurpapier. Omdat hij niet met een beschermtasje kwam zat hij in onze tas tussen de overige gadgets en kabels. Zoals je op de foto’s kan zien, zitten er allemaal donkere vlekken op. Dit is materiaal van de kabels en andere dingen in onze tas. Daarom zou een tasje een uitkomst zijn geweest.

Geluidskwaliteit

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat de MD-11 alleen voor Nokia toestellen is gemaakt, werkte hij prima op onze Apple iPod en ook op de HTC Desire stelt de mini speaker niet teleur. Het geluid dat uit de speaker komt klinkt zuiver en bevat meer bas dan het geluid dat standaard uit de geteste telefoons en iPod komt. Het volume gaat hard genoeg om de gemiddelde hotelkamer van geluid te voorzien. Zelfs tijdens het douchen is de muziek nog aardig goed hoorbaar.

Op het eerste gezicht heeft de MD-11 wel het nadeel dat het een enkele speaker betreft waardoor je alleen mono-geluid hoort (vergelijkbaar met de meeste telefoons). Ook daar heeft Nokia slim over nagedacht. Het is namelijk mogelijk om twee speakers aan elkaar door te lussen. Hierdoor krijg je dan wel stereogeluid. Helaas beschikten we maar over een enkele speaker, dus konden we het stereogeluid niet testen. Van de andere kant kan daar ook niet veel aan fout gaan.

Conclusie

Hij blijft niet lang mooi, maar goed klinken doet hij wel, de MD-11 Mini Speaker van Nokia. Het oprolbare snoer is goed bedacht en het doorlussen van de speakers is ook een prima gedachte. Het is wel jammer dat je er snel vlekken op krijgt waardoor je eigenlijk alleen de zwarte versie moet kopen.

Beschikbaarheid

De MD-11 Mini Speaker is te koop in het wit, zwart, rood en blauw. De prijs ligt tussen de €25 en €40 afhankelijk van de webshop waar je kijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.