Review: A-Solar Platinum Charger

De zon blijft een inspirerende bron van energie en op het moment dat we besloten naar Curaçao af te reizen, konden we niet anders dan een aantal solar gadgets met ons meenemen. Tussen deze gadgets zat de Platinum Charger van het Nederlandse A-Solar. Een lader waarmee het bedrijf een Red Dot Design Award binnensleepte.

Uitrusting

Zoals we inmiddels van A-Solar gewend zijn, bevat de verpakking van de Platinum Charger niet alleen de lader zelf, maar ook een uitgebreid assortiment aan pluggen om je gadgets mee op te laden. Om de lader mooi te houden, levert A-Solar er ook meteen een beschermzakje mee.

Uiterlijk

Qua uiterlijk kunnen we goed begrijpen dat A-Solar in de prijzen is gevallen. De lader bestaat voor een groot deel uit zonnecellen en heeft drie status LED’s. De lader heeft een USB ingang om via een USB-kabel bijgeladen te worden en een USB uitgang waarmee je andere gadgets (met het bijgeleverde snoer) kan opladen. Wij snappen dat A-Solar hier een Red Dot mee heeft gewonnen. Het is zonder twijfel het mooiste ontwerp waar het bedrijf tot nu toe mee is gekomen.

Het Zakje

Toch zit er ook meteen een ‘maar’ aan de lader. Je ontvangt er een gratis zakje bij dat kompleet van zwarte stof is gemaakt. Je ‘moet’ de lader uit het zakje halen om hem op te laden en dat is toch een beetje jammer.

Innerlijk

A-Solar heeft de Platinum Charger van een 120mAh zonnepaneel voorzien in combinatie met een 1800mAh accu. Volgens de website heeft de Charger er 11 tot 14 uur zonlicht voor nodig om de accu volledig te vullen. Wij schatten dit in op 16 uur achter het hotelraam. Laden via USB gaat trouwens een stuk sneller. 3 tot 5 uur.

Gebruik

De Platinum Charger hebben we regelmatig gebruikt om ergens aan een strandje of onderweg onze gadgets bij te laden. Helaas is het niet mogelijk om de Platinum Charger aan een kledingstuk of tas te hangen waardoor je er echt aan moet denken om hem in de zon te leggen. Daardoor gebruikten we hem in de praktijk minder dan we verwacht hadden.

Conclusie

We blijven vol lof over het ontwerp van deze lader en de accu is groot genoeg om een iPhone ongeveer anderhalf keer te laden. Toch is het jammer dat A-Solar de lader niet van transparant hoesje voorzien heeft, of een manier om hem gemakkelijk onderweg te kunnen laden door hem aan een tas of kledingstuk vast te maken.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Prachtig design
 • Voldoende capaciteit

THE BAD

 • Zwart zakje

9 reacties

 1. Net voor onze zeilvakantie in Griekenland de A-Solar Platinum Charger aangeschaft. Thuis opgeladen via de computer. 1 Keer de mobiele telefoon meer kunnen laden, daarna niets meer. Als er ergens zon is dan wel in Griekenland! Resultaat: zware tegenvaller! De charger heeft wel 2 dagen in de volle zon gelegen zonder dat ie oplaadt.
  Thuis maar weer aan de computer gehangen………….
  Ik overweeg om het apparaat terug te sturen.

 2. Oplader gekocht voor afrika vakantie.
  Maar als ik hem thuis volledig oplaad via de usb poort en dan aansluit aan mijn iphone 4 is de lader al leeg na 30% opladen van de iphone 4.
  Welke iphone gebruiken jullie in de recensie?
  Tot nu toe valt hij mij tegen!

 3. Waardeloos apparaat. De lekstroom is groter dan de laadstroom in het geval men puur op zonne-energie wil laden. Dus hij laadt gewoon niet op in Nederland. Misschien dat het goed gaat bij de ideale invalshoek. Ook gemerkt dat er een grote lekstroom is, als men de solarcharger opgeladen laat liggen voor enkele dagen (hij is dus na het opladen via het stopcontact ook zo weer leeg.
  Asolar klantenservice reageert niet op gestuurde mail. Kortom: waardeloos apparaat.

 4. Met vorige reacties volledig eens. Laadt gewoon niet op, na braaf de eerste keer via de usb geladen te hebben. Via net werkt hij dus wel, maar daar heb je dit apparaat niet voor! Frustratie dus!

 5. Opladen doet hij alleen als je hem aan de USB legt, want in de zon laadt doet het helemaal niets. Wel jammer, had er veel van verwacht.

 6. Ik leest net in de handleiding op hun website dat het apparaat 20-25 uur in direct zonlicht moet liggen om volledig op te laden. Dat is in Nederland 2- 3 dagen!!!
  Daar schiet je dus helemaal niets mee op .

 7. er zijn er dus meer… ook een solar lader gekocht ideaal voor vakantie of festival.. nummer 1 deed helemaal niks. ook niet via usb.. weer een nieuwe gekocht.
  deze laat wel via usb, maar dus niet in de zon, helemaal niks op.. en daar koop je hem dus voor..
  conclusie waardeloos ding en miskoop…

 8. Als je dit zonnepaneel gebruikt moet je op letten, achter glas laadt dit ding niet op.

  Er is trouwens net een nieuw model uitgekomen. Die laadt 100-150% sneller op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.