Na het succes van de eerste Motorola Xoom, lijkt alles erop dat het bedrijf zeer snel een opvolger zal aankondigen. De opvolger zal naar verwachting de Xoom 2 gaan heten om op die manier op de naamsbekendheid van de eerste Xoom mee te liften. Ook de Xoom 2 lijkt een primeur van Google mee te krijgen.

Zo zou de nieuwe Xoom 2 al op Android Ice Cream Sandwich (Android 3.1) zal draaien. Android 3.1 is de Android versie die op zowel tablets als telefoons moet gaan draaien. Door beiden op één Android versie te laten draaien, zou het voor ontwikkelaars makkelijker moeten worden om apps te bouwen. Daarnaast krijgen eindgebruikers een uniforme ervaring zoals op iOS.

De Xoom 2 zal overigens niet zo ‘breed’ worden als haar voorganger. De origineel Xoom had een scherm met een 16:10 ratio terwijl de Xoom 2 van een 10” scherm met 4:3 ratio zal worden voorzien. Hoewel het scherm van de iPad hetzelfde formaat heeft, zal de pixeldichtheid op de Xoom 2 groter zijn. Het scherm meet maarliefst 2048×1536 pixels en dat is ongeveer twee keer zo scherp.

Na verwachting komt de Xoom 2 eind 2011 op de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.