Logo GadgetGear.nl
Picture of Jolanda
Jolanda

iPad AppWeek: De Beste Apps voor Kids

De zomervakantie komt eraan, dus wordt het tijd om de kinderen zoet te houden. Nu hebben we de afgelopen dagen al wat mooie verzamelingen met apps laten zien, maar voor deze special hebben we een specialist ingeschakeld; Jolanda van de Kids Apps Awards.

Zeer leerzame applicatie

Het kind kan zichzelf leren schrijven! Eigenlijk is er geen hulp meer nodig met deze app: “Digitaal schrijfschrift: Ik leer schrijven woordjes en cijfers”(2,99). Allereerst leren ze lijnen natrekken, daarna beginnen ze met het alfabet en uiteindelijk komen de woorden, zinnen en cijfers aan de beurt. Met meer dan 50 pagina’s in deze app, zal uw kind eerder schrijven dan u verwacht!

Gewoon voor de fun

Vooral jonge kinderen kunnen zich lekker uitleven in deze simpele maar erg grappige app “Toca hair salon”(1,59). Eindelijk mogen kinderen dan zelf voor kapper spelen. Gebruik een van de 7 verschillende items om 4 verschillende figuren hun haar te knippen, föhnen, kleuren etc. Deze app is klein maar fijn…

Lekker lezen en toch ook spelen?

Dat kan heel goed samen gaan. Want bent u op zoek naar leuke kinderboeken welke niet alleen maar leuk zijn om voor te lezen aan uw kind, maar dat het kind ook lekker interactief bezig kan zijn? Dan heb ik hier de volgende titels voor u: “Boris Breker”(1,59), “Lilo helpt de paashazen na het paasfeest”(1,59), “Green splosh”(gratis), ”Rupsje geel, waar is de zomer” (1,59) en “Sleepy dino“(4,99).

Uniek alternatief voor 3D

U denkt dat u misschien alles al eens gezien heeft in de app store? Maar heeft u het alternatief voor 3D wel eens bekeken? Dat kan in dit interactief boek ”The Penelope rose”(5,49). Het is wel een prijzig boek, dus bekijk eerst even de video voor u het aanschaft op onderstaande beschreven website!

Vriendje gezocht voor uw kind?

Dan moet u zeker “Furry friend” (gratis, lite) hebben! Hij ziet er schattig uit, maar heeft zijn streken, dus let op! Niet geanimeerd, maar gewoon bijna een echt vriendje. Dit is een betaalde lite app. Krabbel hem overal en hij reageert. Praat met hem en hij zegt je na. Geef hem items om samen mee te spelen. Dit is echt een van de leukere “Talking” apps uit de app store!

Voeren zonder gevaar

Uw kind kan nu zelf de vissen voeren zonder dat er gevaar dreigt om in het water te vallen of met een natte broek thuis te komen. In deze app kunnen kinderen de vijver inrichten en er meer dieren in zetten zoals libellen en kikkers. Als het kind het scherm van de ipad aanraakt, is het net alsof het water ECHT beweegt! Deze app heet ” Koi pond HD”(1,59) of nog een mooie “Ifish pond”(0,79).

Opmerkelijk 3D kleuren

Color book 3D” (2,39) is anders dan andere teken- en kleurboek applicaties. Hier kan het kind het object aan alle kanten inkleuren en dus ook ronddraaien. Als het ingekleurd is, kunnen er ook nog allerlei stickers gebruikt worden. Maar dat is nog niet alles, want wanneer het kunstwerk echt af is, laat je alles bewegen. Hoeveel leuker kan je het nog meer maken in deze speciale kleurboek app?

Hoeveel vingers heb ik?

De kleintjes leren tellen kan best wat werk in beslag nemen en vaak krijgen ze het niet een, twee, drie onder de knie. Maar nu wel! In deze cartoon geanimeerde app ”Ik leer tellen met cartoons” (2,39) leren de kleintjes tellen op vele verschillende spelmanieren. Ze gebruiken een toverstaf, helpen de boer, zoeken de verstopte dieren en leren al rijmend binnen de kortste keren tellen. Het kind wordt beloond met het zelf maken van popcorn of een cadeautje!

Puzzelen maar dan anders…

In deze app moet je zogezegd puzzelen om de bal in een regenton te krijgen. Alles speelt zich af in het circus. Slice met je vingers de touwen door, gooi de bal in kanonnen, balanceer de bal over obstakels en nog veel meer…Dit is niet echt voor de kleinste kinderen bedoeld, maar om samen lekker met je ouders een uitdaging aan te gaan, beloven dit heel wat spannende uurtjes te worden. Wie is er uiteindelijk beter, u of het kind in “Clowning around” (gratis)?

Meer Apps voor Kids

Alle genoemde apps zijn terug te vinden op deze nieuwe en net opgerichte video-review site met de leukste kinder apps welke beoordeeld worden d.m.v. awards, gasten en developer reviews. Je kan ze terugvinden op de website van Kids Apps Awards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.