Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

AMD Komt met Nieuwe GPU’s voor Notebooks

AMD heeft deze week de AMD Radeon HD 6990M GPU aangekondigd. Deze GPU is speciaal ontwikkeld voor gaming laptops en is, volgends AMD zelf natuurlijk, 25% sneller dan andere 3D GPU’s die momenteel verkocht worden. AMD heeft daarvoor een aantal slimme truckjes toegepast.

Zo kunnen de nieuwe GPU’s in een crossfire opstelling gebruikt worden. Met een CrossFire verbinding kunnen meerdere GPU’s of GPU’s en APU’s aan elkaar gekoppeld worden waardoor de prestaties sterk toenemen.

Helaas is het nog steeds  niet mogelijk om GPU’s op een fatsoenlijke manier te vervangen, dus om gebruik te maken van deze nieuwe rekenwonders zal je hoogst waarschijnlijk een nieuwe laptop aan moeten schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.