Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: iCloud

Apple heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een aantal nieuwe datacentra uit de grond te stampen. De reden; iCloud. Een nieuwe online dienst die Apple’s MobileMe abonnementen zal vervangen. Dat was meteen ook de reden dat MobileMe de laatste maanden gratis gebruikt kon worden.

iCloud is een online service die content tussen apparaten synchroniseert. Neem je een foto met je iPhone, dan zal de iPhone deze naar iCloud sturen en iCloud zet deze meteen op je Mac of PC. Daarnaast bewaard iCloud een back-up voor je. Naast het synchroniseren van bestanden, synchroniseert iCloud ook je contacten, agendapunten en andere items.

Terugkomend op de foto’s, wanneer je die met iCloud synchroniseert, worden maximaal 1.000 foto’s op je iPhone of iPad opgeslagen. Oudere foto’s worden verwijderd. Op de PC en Mac worden alle foto’s opgeslagen.

Apple kocht afgelopen jaar een muziekdienst genaamd LaLa. Ook dat zien we terug in het aanbod van Apple en wel in de vorm van iTunes in the Cloud. Het is mogelijk om voor $24,99 per jaar je hele collectie muziek in de cloud te uploaden en op al je apparaten af te spelen. Ook je eigen rips kan je uploaden. Apple vergelijkt deze met de tracks in iTunes. Wanneer Apple geen eigen versie van de track bezit, zal Apple jouw rip omzetten in een DRM-vrij AAC bestand op 256kbps.

Hoewel het gebruik van MobileMe $99 per jaar kostte, ziet Apple ook dat $99 best veel geld is voor dat beetje service wat je er voor terug kreeg. Daarom is iCloud gratis nouja, met een limiet van 5GB aan data. Apple zal vast met abonnementen komen voor de grootverbruikers. iCloud komt tegelijk met iOS 5 uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.