Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wii U Graphics Komen van AMD

Hoewel we inmiddels aardig wat weten van de nieuwe Wii U en dan met name de controller die erbij zit, heeft Nintendo nog maar bar weinig over de techniek in de Wii U verteld. Gelukkig hebben we dan nog de PR afdeling van AMD, want die wisten ons vandaag war meer duidelijkheid te geven.

De Wii U blijkt namelijk te zijn uitgerust met een AMD Radeon HD GPU. Dat Nintendo voor AMD kiest is niet vreemd gezien AMD onder anderen de grafische kaart van de GameCube en de Wii leverde.

De GPU van AMD is een Radeon die het bedrijf op maat levert. Hierdoor is het lastig om deze met een GPU uit de winkel te vergelijken. De Radeon is (zoals je met die controller mag verwachten) in staat om meerdere schermen aan te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.