Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Plantronics Gamecom X95 (X360)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Draagcomfort
  • Geen lange snoeren
  • Gaat lang mee op de batterijen
  • Goede materiaalkeuze

THE BAD

  • Nog steeds geen rekening gehouden met mensen die het geluid uit de hoofdtelefoon aansluiting moeten halen

Enkele weken geleden bekeken we bij GadgetGear.nl de Gamecom X40 headset van Plantronics. Gezien Plantronics toch bekend staat om haar draadloze oplossingen, mag het geen verassing zijn dat het bedrijf ook een draadloze versie van de X40 op de markt heeft gebracht. Het gaat dan om de X95 die we vandaag bekijken.

Uitrusting

Qua uitrusting wijkt de X95 voor een groot deel af van de X40. De lange kabelboom zit niet meer aan de headset, maar aan een zender en de lengte van dat snoer is natuurlijk een stuk korter. Toch krijg je er ook nog een draad voor de headset bij en wel om de headset met de controller te verbinden. Helaas kan dat stuk communicatie simpelweg niet draadloos verlopen. Daarnaast heeft Plantronics ook twee AAA batterijen in de verpakking gestopt zodat je meteen kan beginnen. Bij de X95 missen we net als bij de X40 wel een snoer om de zender op de hoofdtelefoon uitgang van de TV aan te sluiten.

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de X95 grotendeels gelijk aan de X40. Het grote verschil is dat de X95 zwart is waardoor hij beter bij de huidige line-up van Xbox 360 modellen past. Ook de X95 zit dus enorm comfortabel.

Aansluiten

Het aansluiten van de X95 gaat met groot gemak. We sluiten de USB stekker van de zender op de Xbox aan en de stereo aansluiting op ons verloop stekkertje naar de hoofdtelefoon aansluiting van de TV. Dan nog even de batterijen in de headset en de headset aanzetten. Knallen maar!

Geluid

Geluidstechnisch horen we totaal geen verschil tussen de X40 en deze X95. Dat hadden we ook verwacht omdat het apparaat er van buiten gelijk uitziet. Met andere woorden, dit is allemaal dik in orde.

Conclusie

De X95 is misschien iets duurder dan de X40, maar de afwezigheid van de kabel tussen de headset en de Xbox/TV maakt een enorm verschil in comfort. Daarnaast is het opbergen van de X95 ook een stuk makkelijker. We kunnen dus niet anders dan de X95 een dikke voldoende geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.