Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: AKG Q460 Quincy Jones Hoofdtelefoon

Onlangs wisten we jullie al te vertellen dat muzieklegende Quincy Jones een aantal nieuwe, opvallende hoofdtelefoons voor AKG heeft ontworpen. Hoewel het met de looks wel goed zit, is het geluid minstens zo belangrijk. Wij zouden GadgetGear niet zijn als we deze kans lieten schieten. GadgetGear liep een week met de Q460 en dit is ons oordeel…

Uitrusting

Als er één ding is waar AKG goed in is, is het de verpakking. Wederom een prachtig ontwerp, maar wat zit er allemaal in? In tegenstelling tot de GHS-1 komt de Q460 met alles erop en eraan. Je krijgt een verloop van een 3.5” mini-jack naar een standaard jack aansluiting zoals die in menig mengpaneel zit. Omdat het snoer uit de koptelefoon getrokken kan worden krijg je een lang snoer met microfoon en afstandsbediening en een korter snoer zonder, maar met een andere polarisatie. Tot slot ontvang je een etui waar je de koptelefoon in kan opbergen.

Uiterlijk

Zoals gezegd, met het uiterlijk zit het wel goed. Wij ontvingen de (neutrale) zwarte versie, maar hij is ook in het wit en gifgroen verkrijgbaar. Het is maar net waar je voor gaat. Door de vele scharnieren zijn de speakers weg te draaien en kan de koptelefoon uiterst compact worden opgevouwen. Handig. Alle modellen hebben één eigenschap gemeen. Het gifgroene snoer dat eraan hangt. Het mag gezegd worden, AKG gebruikt hier eerste klas materialen voor waardoor deze niet snel in de knoop zullen raken.

Geluid

Maar hoe klinkt deze koptelefoon? Van de producer die achter artiesten als Amy Winehouse, Michael Jackson en Ludacris zit, mag je verwachten dat de koptelefoon wel met een stevige beat overweg kan. Nee, de Q460 stelt ons zeker niet teleur. Een prachtige stevige bas en op vol volume nauwelijks vervorming. Wat ons betreft dik in orde dus. Ook als headset werkt de AKG Q460 prima op de Xperia Play.

Conclusie

Hoewel de meningen over de gifgroene versie van de AKG Q460 verdeeld zijn, zien de witte en de zwarte telefoon er gewoon strak uit. Het geluid is prima en hij is volledig compatible met de iPhone, iPod en de meeste Android telefoons. De prijzen van deze koptelefoon lopen op internet uiteen van €89 tot €129. Uitgaande van de laagste prijs, kunnen we niet anders dan een dikke voldoende geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.