E3: EA’s Nieuwe Games

Tijdens de E3 heeft EA een hele sloot aan nieuwe games aangekondigd. Om te voorkomen dat je je helemaal sufklikt op onze site, hebben we al het nieuws over EA’s games in deze ene post samengevat. Enjoy!

Battlefield 3

Battlefield 3 speelt weer over de hele wereld af. Van Parijs tot Teheran, jij en je team gaan overal badguys afslachten. Speciaal voor Battlefield 3 ontwikkelde EA de Frostbyte Engine die de verwoestbare omgevingen die we uit eerdere delen kennen een stuk echter moet maken. De game verschijnt op Playstation 3, Xbox 360 en PC. Zoals we eerder al aankondigden heeft Sony een exclusieve deal met EA waardoor Playstation 3 gamers meteen een tweede Battlefield game krijgen meegeleverd.

PGA Tour Golf Challenge

Ook dit jaar komt EA Sports met een nieuwe Golf game, ware het niet dat PGA Tour Golf Challenge enkel op Facebook te spelen is. De game is gericht op de casual gamer waardoor de controls een stuk makkelijker zijn geworden. Natuurlijk kan je deze game met je Facebook vrienden spelen.

FIFA 12

Natuurlijk kan ook de nieuwe FIFA 12 niet aan de line-up ontbreken. EA komt met een console en handheld versie. De console versie is voorzien van de nieuwe Impact Engine waardoor spelers realistischer op elkaar en op de bal reageren. De console versie verschijnt op Xbox 360 en Playstation 3. De handheld versie komt alleen uit op de Nintendo 3DS en zal daar over touch-screen besturing beschikken. Ook de handheld versie beschikt over meer dan 500 officiële clubs en 8 speltypen waaronder 11-tegen-11.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kingdoms of Amalur: Reckoning is een nieuwe RPG van EA die zich in een free-roaming wereld afspeelt. Je kan dus vrij om je heen lopen en zelf bepalen hoe en wanneer je bepaalde quests speelt. De game is mede tot stand gekomen met schrijver R.A. Salvatore die al vele bestsellers op zijn naam heeft staan. Kingdoms of Amalur: Reckoning verschijnt op Xbox 360, Playstation 3 en PC. Deze game komt in 2012 uit.

Mass Effect 3

BioWare ontwikkelde voor EA de game Mass Effect 3, één van de betere RPG series uit het portfolio van EA. Ook in Mass Effect 3 moet je weer aan de slag om de aarde van alien scum te bevrijden. Mass Effect 3komt in 2012 uit om de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Need for Speed The Run

Een nieuw jaar, een nieuwe Need for Speed en wat voor één. In deze nieuwe game doe je mee aan een race van de Golden Gate-bug tot het Empire State Building. Natuurlijk zit de politie weer achter je aan waardoor je geen moment veilig bent. 15 November ligt Need for Speed The Run al in de winkels en deze game verschijnt op Playstation 3, Wii, Xbox 360, PC en 3DS!

SSX

Na vele jaren keert SSX weer terug op de consoles. Voor het gemak begint EA dan ook opnieuw te tellen. In de nieuwe SSX kan je spelen als één van de karakters uit SSX Tricky of SSX 3 en kan je natuurlijk weer racen en de vetste tricks uithalen. EA maakte voor SSX gebruik van geografische data van de NASA om zo de landschappen zo gedetailleerd mogelijk te maken. SSX verschijnt op Xbox 360 en Playstation 3.

Star Wars: The Old Republic

Wij mochten hem tijdens de vorige GamesCom al even testen; Star Wars: The Old Republic. Star Wars: The Old Republic is dé MMO waarmee EA het helemaal hoopt te maken. De game is gemaakt door LucasArts en BioWare. Het is de eerste MMO waarin alle teksten volledig ingesproken zijn. Een zeer bijzondere ervaring. Star Wars: The Old Republic verschijnt op de PC, maar EA heeft nog steeds geen releasedate gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram