Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: MDR-ZX300 Koptelefoon van Sony

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Stevig materiaal
  • Haakse 3.5" jack plug
  • Strak, zakelijk ontwerp
  • Comfortabel

THE BAD

  • Niet compact op te vouwen

Na de opvallende Aerial7 Matador Ghost die we gisteren onder de loep namen, is het vandaag tijd voor een wat serieuzere koptelefoon. De MDR-ZX300 van Sony. Deze koptelefoon is pas net op de markt en vertegenwoordigd een beetje het ‘starters’ segment. Goede kwaliteit voor een degelijke prijs dus. Wij keken natuurlijk of Sony dit waarmaakt.

Uiterlijk

Over het uiterlijk van de MDR-ZX300 valt weinig te zetten. Hij ziet er netjes en strak uit. Sony heeft voor zeer robuust plastic gekozen en de vele schanieren zorgen ervoor dat de koptelefoon altijd prettig zit. Ook wanneer je deze niet op je hoofd hebt zitten.

Ook over het snoer dat Sony voor de MDR-ZX300 koos valt veel te zeggen. Het materiaal is zeer flexibel en raakt niet snel in de knoop. Sony heeft er aan het uiteinde een stevige, haakse plug op gesmolten wat zeer comfortabel is en waarmee Sony zich toch van vele andere merken kan onderscheiden.

Geluid

Sony heeft in de MDR-ZX300 voor een set 30mm drivers gekozen. Het geluid dat deze drivers produceren is zeer helder, maar kent geen extreme bas. Om deze op te krikken zal je de equalizer in je iPod of andere mediaspeler moeten gebruiken.

Conclusie

Hoewel de MDR-ZX300 aan de onderkant van de markt zit, weet Sony zich goed te onderscheiden. Er komt een mooi, helder geluid uit en de materiaalkeuze is top. Een aanrader dus voor iedereen die niet al te veel geld uit wilt geven.

Verkrijgbaarheid

Sony heeft de MDR-ZX300 in vier kleurstellingen uitgebracht. Zwart, Zwart met een blauwe oorschelp, wit en rood. De koptelefoon kost tussen de €30 en €35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.