Google heeft het voor elkaar. Google is het eerste grote bedrijf dat gaat proberen de consument aan de mobiele betalingen te brengen. Dat doet het bedrijf met Google Wallet. Een betaalmethode op basis van Near Field Communiction ofwel NFC. De Nexus S is de eerste NFC telefoon, maar meerdere Android fabrikanten zijn al NFC chips aan het inkopen.

Google Wallet start in Amerika waar het bedrijf als financiële partners voor Mastercard en Citibank gekozen heeft. De winkelketens van Toys ‘R Us, Subway, Foot Locker, Wallgreens en Macy’s zullen NFC betalingen per direct ondersteunen. Naast betalingen via Mastercard en Citibank zal Google ook kraskaartjes met een saldo uit gaan geven voor mensen die geen creditcard willen.

De plannen die Google met NFC heeft zijn overigens een stuk groter dank enkel betalingen verrichten. Zo wil het bedrijf NFC ook inzetten op vliegvelden en andere locaties waar mensen via NFC een digitaal toegangsbewijs kunnen overhandigen.

Voor gebruikers van Google Wallet zal het bedrijf ook met Google Offers komen. Een aanbevelingendienst die NFC gebruikers van reclame voorziet.

UPDATE – Video van Engadget toegevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.