Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binnenkort Meer USB Accessoires voor Android

Vorige week kondigde Google het al een beetje aan tijdens het Google I/O congres, maar vandaag heeft Google via het Android blog meer duidelijkheid gegeven. We hebben het over het vrijgeven van de API’s voor de USB controller. Om in lekentermen te praten, ontwikkelaars mogen apps voor externe USB apparaten ontwikkelen.

Tot nu toe, was iOS één van dé platformen waar ontwikkelaars apps konden schrijven die nauw samenwerken met hardware dat op de dock connector wordt aangesloten. Nu kan dat dus ook op Android en dat is heel interessant. Zo is het met deze API’s onder anderen mogelijk om een externe NFC chip op oudere Android telefoons aan te sluiten.

Toch is er een kleine ‘catch’. De API’s zullen enkel in Android 3.1 beschikbaar zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.