GadgetGear.nl

Review: Nintendogs + Cats (3ds)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nintendogs + Cats met 3.5 sterren.

The Good
  • Leuke graphics
  • Bewegingen zijn zeer realistisch
  • Streetpass!

The Bad
  • Niet echt een game voor lange speelsessies

Bij de release van Nintendogs, zette Nintendo een baanbrekende game op de wereld. Oké, echt stoer was de game niet, maar wanneer je op kantoor 9 mensen met een DS en Nintendogs hebt rondlopen, dan wil je er gewoon bij horen. Afgelopen week speelden we met Nintendogs + Cats, de opvolger speciaal voor de nieuwe Nintendo 3DS.

De belangrijkste verandering in Nintendogs + Cats is natuurlijk de toevoeging van kittens. Inderdaad, niks honden en katten maar puppies en kittens, gewoon omdat die leuker zijn. Helemaal mooi is natuurlijk dat ze op de 3DS geen rotzooi maken en zo lekker klein, speels en schattig blijven.

Net als bij het originele Nintendogs heeft Nintendo ook nu weer een aantal versies van de game in omloop waardoor je, door te ruilen, andere rassen via vrienden kan unlocken, maar dit is niet de enige manier om jouw hond kat zich te laten onderscheiden. Wanneer je het ras hebt gekozen genereert Nintendo random 3 verschillende honden uit het ras die allemaal het iets andere kenmerken hebben. De kans dat je exact dezelfde hond bij een ander tegenkomt is dus een stuk kleiner.

Nadat je een puppy of kitten gekozen hebt, legt de game stap voor stap uit hoe je met de pup om moet gaan, waar je spulletjes kan kopen en jouw pup uit kan laten. Natuurlijk kosten alle spullen (voer, zeep, speeltjes) geld en heb je daar maar een beperkte hoeveelheid van. Het is dan ook de bedoeling dat jouw beestje bijvoorbeeld frisbee kan apporteren om in apporteerwedstrijden deel te nemen en geld te winnen.

Grafisch

Grafisch is Nintendogs + Cats weer een stap voorruit op het originele Nintendogs, maar dat kan ook aan het 3D beeld liggen. De beestjes zijn immers zo waanzinnig schattig. Levendige oogjes, zachte vacht en ze bewegen zeer realistisch.

AR

Ook Nintendogs + Cats maakt gebruik van de Augmented Reality cards die je bij de 3DS krijgt. Wanneer je de ? kaart ergens neerlegt, projecteert de game daar jouw beestje op. Tijdens vrijwel de hele game, en ook nu, is het mogelijk om 3D foto’s te maken. Cute!

Gameplay

Nintendogs + Cats is niet ontworpen om elke dag lang gebruikt te worden. Met een half uurtje heb je de hond wel uitgelaten, een paar wedstrijden gespeeld en te eten gegeven. Het is dus een echte feel good titel. Doe je er een paar dagen niks mee, dan is jouw beestje misschien wel vies geworden, maar hij is er gewoon nog.

Conclusie

Nintendogs + Cats is geen eigenlijk game te noemen, maar meer iets om even lekker mee te ontspannen. Er rust geen druk op je, het is gewoon jij en jouw beestje en voor kinderen educatief verantwoord. De afwerking van de game is zeer goed.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten