Logo GadgetGear.nl
Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

Review: Coconut Dodge (IOS)

Daniel Schilling beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Uitdagende doolhoven

THE BAD

  • Irritante muziek
  • Saai

Stel je zit rustig op het strand, er lijkt geen vuiltje aan de lucht te zijn. Tot je op een gegeven moment naar boven kijkt en een stortvloed van goud, juwelen en kokosnoten naar beneden ziet komen. Je rent voor je leven en probeert zoveel mogelijk waardevols te pakken, maar probeert tegelijkertijd ook de kokosnoten te ontwijken. Dit is wat onze vriend Clawrence de krab (jaja, wat een woordspeling) overkomt.

In het spel Coconut Dodge gaat het er om dat je met een krab goud en juwelen vangt die van bovenaf naar beneden vallen. Door het goud en de juwelen te vangen ontvang je punten en zoals bij zoveel spellen is het natuurlijk de bedoeling zo veel mogelijk punten te scoren. Maar het goud en de juwelen zijn natuurlijk niet het enige wat er naar beneden komt vallen, dat zou wel erg makkelijk zijn. Naast het goud en de juwelen komen er namelijk ook steeds kokosnoten vallen. Deze kokosnoten wil je natuurlijk niet op je hoofd krijgen en dus moet je ze ontwijken. Vandaar ook de spitsvondige naam, Coconut Dodge.

Je bestuurt de krab door onder op het scherm op een pijltje naar links of naar rechts te drukken. Ook kan je op de turboknop drukken om sneller te gaan en zelfs 2 keer drukken om zo snel als het licht te gaan. Dit is een erg simpele besturing. Dit pakt in sommige spellen prima uit, maar bij dit spel gaat het al na een minuutje of 3 vervelen.

Er zitten 2 modi in het spel. In de ene mode moet je een zo hoog mogelijk level weten te behalen door het zo lang mogelijk uit te houden met de 3 levens die je hebt. In de andere mode moet je doolhoven van kokosnoten die naar beneden vallen weten te overleven en zo doorkruisen dat je voldoet aan het aantal punten dat voor dat level vereist is.

Conclusie

Coconut Dodge schijnt één van de toptitels van vorig jaar te zijn geweest op het Playstation Network. Het is dan ook onbegrijpelijk waarom het op de Iphone zo’n saai en onaantrekkelijk spel kan zijn. Ik ben dus bang dat EA hier gewoonweg een simpele port van heeft gemaakt en daar wordt ik niet echt vrolijk van.

Coconut Dodge (World) – Electronic Arts Nederland B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.