Review: AKG GHS1 Gaming Headset

Onlangs ontvingen we van AKG de nieuwe GHS1 gaming headset. Naast dat AKG tot één van de betere merken in het audio segment behoort, won deze headset ook één van de felbegeerde Red Dot Design awards. Theoretisch zit het dus goed met de headset. Tijd voor ons om er een paar rondjes mee te gaan gamen.

Uitrusting

De AKG GHS1 zit, zoals je van het merk verwacht, prachtig ingepakt. Wanneer we de GHS1 uitpakken is er iets dat meteen opvalt. Behalve de headset bevat de doos enkel een paar dunne boekjes. Geen verloopplugjes om hem op je telefoon aan te sluiten, en al helemaal geen tasje om hem mee te nemen naar een lanparty. Hier laat AKG toch echt een puntje liggen en dat hadden we niet verwacht.

Uiterlijk

Het is duidelijk dat de headset van AKG een design award heeft gewonnen. Hij ziet er goed uit en AKG heeft voor degelijke materialen gekozen. De kabel van de headset is opvallend en van zeer flexibel rubber. Weinig kans dat die in de knoop raakt dus.

Waar bij de meeste headsets van dit type weinig aandacht is voor het ontwerp van de microfoon, heeft AKG de microfoon in een zeer stevige behuizing weggewerkt. Laat je de headset vallen, dan is er dus niks aan de hand.

Aan het snoer (2 meter) vinden we ook nog een kleine afstandsbediening waarmee het geluidsniveau aangepast kan worden en (handig) de microfoon kan worden uitgezet.

Geluid

Voor een gaming headset ligt mijn prioriteit bij het verstaan van andere gamers en vice versa. Hier merken we dan ook dat we met AKG te maken hebben. De bas tijdens explosies was lekker diep terwijl stemmen helder bleven. De microfoon leek ook niet heel gevoelig voor ruis.

Draagcomfort

Het was voor het eerst dat ik met oorkussens van stof in aanraking kwam en dat voelde prima. Zelfs op de wat warmere dagen in maart bleven mijn oren voor mijn gevoel koel en dat is belangrijk tijdens het gamen. Wel merkte ik dat de koptelefoon redelijk vat druk op mijn hoofd zette. Nu heb ik een redelijk bolle kop waardoor ik wel wat gewend ben, maar na een uurtje of twee gamen gaat het mij toch irriteren.

Conclusie

AKG laat een puntje vallen door gebrek aan accessoires (i.e. een tasje). In 2011 mag je gewoon verwachten dat je op dat gebied een stukje service krijgt bij een dergelijk dure koptelefoon. Ook het draagcomfort voor mensen met een wat groter hoofd laat nog iets te wensen over, maar dat neemt niet weg dat deze headset zijn werk verder enorm goed doet en er ook nog eens lekker strak uitziet.

Beschikbaarheid

AKG heeft zowel een witte als een zwarte versie van de GHS1 ontworpen. De zwarte is voorzien van een oranje draad en de witte van een groene draad. De adviesprijs is €99,-.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Perfect Geluid
  • Mooi Ontwerp
  • Stevig

THE BAD

  • Geen tasje o.i.d.
  • Enkel voor PC Gaming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.